Времеплов

УТАКМИЦЕ КОЈЕ СЕ ПАМТЕ (18): Марјановић режирао преокрет

Утакмица фудбалског обрта. Борац – Хајдук, прво полувријеме 0:2, Борац – Хајдук, крај утакмице 3:2. Каква утакмица, какав преокрет. Ни славни амерички режисер Алфред Хичкок не би могао да направи овакав фудбалски сценарио. Бањолучани су прешли трновит пут, били су на ивици нокаута, Сплићани су им за два минута дали два гола и стигли до велике предности.

 

УТАКМИЦЕ КОЈЕ СЕ ПАМТЕ (17): ''Петарда'' за Динамо

"Модри од бруке модри", "Борац сјајан, Динамо очајан", "Фудбалски плес", "Бањалучка катастрофа смрачила лице свима у Динаму", "Нокаут са пет ожиљака". То су само неки од новинских натписа послије убједљиве побједе Борца у шеснаестини финала Купа маршала Тита над чланом велике четворке, загребачким Динамом, од 5:1. Не, није грешка, "мали" Борац савладао је велики Динамо, вишеструког фудбалског шампиона Југославије и освајача сребрног пехара чак са 5:1.

 

УТАКМИЦЕ КОЈЕ СЕ ПАМТЕ (16): Спасојевићева радост и туга

У животу, али и у фудбалу, увијек се преплићу радост и туга. Радост замјењује тугу, туга замјењује радост. Садашњи тренер Борца Момчило Спасојевић о фудбалу је све научио у Партизану, а животни и спортски пут га је довео у Бању Луку. У клубу са Градског стадиона је остварио изузетно успјешну каријеру, да би свој тренерски деби, тако је одредила фудбалска судбина, имао управо против својих "црно-бијелих", званичног шампиона Југославије.

   

УТАКМИЦЕ КОЈЕ СЕ ПАМТЕ (15): Вече шанси и уздаха

Послије оних бриселских 0:3 у првом мечу и минималне побједе у реваншу од 1:0, Борац се часно опростио од Европе. Ипак, остала је фудбалска туга. Кад се сумира оних 90 минута на Градском стадиону, може се рећи да је Андерлехт добро прошао, а да је Борац пропустио своу велику, баш велику, прилику да елиминише противника којег су, приликом жријеба, сви жељели да избјегну.

 

УТАКМИЦЕ КОЈЕ СЕ ПАМТЕ (14): ''Петарда'' Ибрахимбеговића

За пораз од Хајдука, у финалу Купа маршала Тита, фудбалери Борца су утјеху нашли у – Европи. У првом колу Купа побједника купова Бањолучани су за противника добили луксембуршки Римеланж. Сви су очекивали да ће Ковачевић и другови у свом дебију на међународној сцени остварити тријумф, али нико није ни могао да претпостави да ће бити тако убједљив, да ће до врха напунити њихову мрежу, да ће побиједити чак са 9:0. Ово је једна од најубједљивијих побједа у овом европском такмичењу.

   

Page 5 of 20

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Ко је на порталу?!

We have 1004 guests online