Времеплов

УТАКМИЦЕ КОЈЕ СЕ ПАМТЕ (33): Малетићев печат на јесењу круну

Фудбалери Борца, минималном, али злата вриједном побједом над Жељезничарем, коло прије краја освојили су јесењу титулу у Премијер лиги Босне и Херцеговине. По оном што су показали у досадашњем току првенства, Бањолучани су је без поговора и заслужили.

 

УТАКМИЦЕ КОЈЕ СЕ ПАМТЕ (32): Стајић срушио Сарајево и - традицију

Фудбалска традиција постоји да се руши. Борац је срушио једну дугу и неугодну. Побиједио је, голом Душка Стајића, Сарајево на Олимпијском стадиону "Асим Ферхатовић - Хасе". Никад до сада, не само у премијерлигашким окршајима, него и оним играним у бившој Југославији, Бањолучани нису успјели да тријумфују у Сарајеву, а сада је и том неславном рекорду и традицији дошао крај.

 

УТАКМИЦЕ КОЈЕ СЕ ПАМТЕ (31): Ремијем до Купа и Европе

Ко чека – и дочека! Фудбалери Борца су дуго, баш дуго чекали, али и дочекали да се радују једном трофеју. Освојили су Куп БиХ, први пехар откад се такмиче у Премијер лиги. Послије оних бањолучких 1:1 у првом мечу, у којем су према приликама Јандрић и другови заслужили да остваре побједу, пред реванш у Сарајеву сви су их већ били прежалили и отписали.

   

УТАКМИЦЕ КОЈЕ СЕ ПАМТЕ (30): Фудбалски трилер без свједока

Дерби без гледалаца, гости два пута водили (0:1, 1:2), домаћини, у финишу утакмице, побиједили (3:2), слабо суђење Семира Каплана из Стоца, то су најважније карактеристике премијерлигашког окршаја између Борца и Широког Бријега, који је директно преношен на ТВ екрану.

 

УТАКМИЦЕ КОЈЕ СЕ ПАМТЕ (29): Мешетари поново ''скројили'' табелу

Кад год је испадао из лиге (било је то 1974. и 1981. године), Борац је био фудбалска жртва. Да се само вредновало оно остварено на терену, Бањолучани се никад не би селили у ранг ниже, али су због игара ван терена скупо плаћали фудбалски цех. Тако је било и 29. маја 2005. године.

   

Page 2 of 20

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Ко је на порталу?!

We have 44 guests online