Времеплов

УТАКМИЦЕ КОЈЕ СЕ ПАМТЕ (3): Везмар пише историју

Стадион је био на ногама. Покисли гледаоци, њих око 8.000, френетичним аплаузом поздравили су фудбалере Борца, који су из битке са сплитским Хајдуком изашли као побједници – 1:0. Био је то тренутак њиховог највећег тријумфа до сада. Не само због тога што су вриједном побједом на свој конто уписали прва два прволигашка бода, већ и зато што су својом игром освојили срца свих навијача на стадиону.

 

УТАКМИЦЕ КОЈЕ СЕ ПАМТЕ (2): Прва лига за рођендан

Борац је прволигаш! Први пут у својој историји. На Градском стадиону радости нигдје краја послије убједљиве побједе (7:1) над Карловцем. Горјеле су бакље, навијачи су са букетима цвијећа утрчали у терен и предали га сваком од фудбалера, који су се убрзо, заједно са тренером Мирком Кокотовићем, нашли на њиховим раменима.

 

УТАКМИЦЕ КОЈЕ СЕ ПАМТЕ (1): ''Тица'' постигао први гол

Фудбалски савез Југославије је почетком 1950. године донио одлуку да се формира и Трећа савезна лига, па је Босни и Херцеговини додијељено једно мјесто у квалификационом кругу. На неутралном терену, у Сарајеву, за трећелигашку визу борили су се бијељински Радник, трећепласирани тим у првенству БиХ, четврти бањолучки Борац и пети зенички Челик.

   

БОРЧЕВ ВРЕМЕПЛОВ: Борац Нектар - Босна АСА 113:70 (22. коло Goodyear лиге 2002-03)

Посљедње коло у Јадранској лиги Борац Нектар је за противника имао слабу, недовољно искусну и за њега неравноправну екипу Босне из Сарајева. Од првог минута изабраници Драге Каралића били су у вођству, које су из минута у минут повећавали. Приказали су Алексић, Шћекић, Којадиновић, Благојевић и другови све чари овог спорта.

 

БОРЧЕВ ВРЕМЕПЛОВ: Пивоварна Лашко - Борац Нектар 62:61 (21. коло Goodyear лиге 2002-03)

Прва два периода у потпуности су припала домаћим играчима, да би се послије одмора ствар преокренула у корист Борац Нектара. У трећој и четвртој четвртини паркетом дворане у Цељу доминирали су кошаркаши из Бање Луке. Двије минуте прије краја имали су вођство од чак осам кошева. Тада су сви помислили да ће се Бањолучани кући вратити пјевајући. Ипак, залиха од осам поена овога пута није им била довољна да савладају тим Лашког и тако му се реванширају за пораз који су нанијели у њиховом "Борику".

   

Page 8 of 20

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Ко је на порталу?!

We have 36 guests online