Времеплов

УТАКМИЦЕ КОЈЕ СЕ ПАМТЕ (8): ТВ пренос, рефлектори и реми!

У фудбалске анале Борца остаће уписан 1. децембар 1973. године. Први пут у историји бањолучког фудбала одиграна је првенствена утакмица под свјетлошћу рефлектора (премијерно су упаљени 11. октобра у сусрету Борац – репрезентација Југославије), а истовремено дуел са Хајдуком директно је преносила југословенска телевизија. Био је то први директан пренос неког спортског догађаја из Бање Луке.

 

УТАКМИЦЕ КОЈЕ СЕ ПАМТЕ (7): Десетка за Јантољака

На јесењој премијери Борац се храбро супротставио Партизану, доживио је минималан пораз (1:2, стријелци за домаћина били су Грубјешић и Живаљевић из једанаестерца, а за госте Бећирбашић), али наслов "И пораженом пљесак" у бањолучком "Гласу" јасно говори да су се "црно-бијели" морали добро намучити да би освојили прва два бода.

 

УТАКМИЦЕ КОЈЕ СЕ ПАМТЕ (6): Порушеном граду прволигашки поклон

Мјесец јул. Чачак. У граду лудница. Фудбалска. Због квалификација. Од раног јутра колоне аутомобила "шпартале" су по граду са заставама, навијачи су седам дана живјели за дерби деценије. Није било, тог јулског дана, Чачанина који није желио само једнo - да њихов љубимац Борац анулира ону бањолучку предност из првог меча, да се коначно домогне Прве лиге.

   

УТАКМИЦЕ КОЈЕ СЕ ПАМТЕ (5): Бећирбашићев гол наде и зебње

Прије годину дана фудбалери Борца закуцали су на врата Прве савезне лиге Југославије. Што су она остала затворена, "кривци" су играчи тузланске Слободе, који су свог дугогодишњег ривала успјели да елиминишу већ у првом колу квалификација. Послије оних бањолучких тужних и разочаравајућих 0:2 за Слободу, ни у реваншу бољи тим није имао проблема, славио је са 3:1.

 

УТАКМИЦЕ КОЈЕ СЕ ПАМТЕ (4): Шошкић четири пута савладан

Бања Лука је била на ногама, фудбалска грозница тресла је читав град. Долазак моћног и великог Партизана изазвао је огромно интересовање: препун стадион, рекордна посјета, лијеп амбијент. А и утакмица је била сјајна. Борац и Партизан пружили су одличну игру, зачињену правим фудбалским ватрометом.

   

Page 7 of 20

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Ко је на порталу?!

We have 37 guests online