Времеплов

УТАКМИЦЕ КОЈЕ СЕ ПАМТЕ (13): Хајдуку Куп, Борцу Европа

Иако је због "поштења" Динама (договорили утакмицу са Вардаром 2:2), Борац морао да напусти Прву лигу Југославије, у клубу то нису схватили као смак свијета, одмах по испадању јасно и гласно су рекли: експресно се враћамо у елиту. Бањолучани су успјешно војевали друголигашке битке, рушили су препреку за препреком, крчећи себи пут ка старом фудбалском друштву, а у Купу маршала Тита били су "хит", знали су само за успјехе.

 

УТАКМИЦЕ КОЈЕ СЕ ПАМТЕ (12): Нова звијезда Абид Ковачевић

Фудбалски нокаут на "Маракани". Црвена звезда – Борац 1:4. Бањолучки друголигаш очитао је лекцију рекордеру куп такмичења ("црвено-бијели" су их освојили девет), задивио је око 20.000 гледалаца, колико се окупило на нашем највећем стадиону. Бројне Звездине звијезде засјенила је нова, бањолучка – Абид Ковачевић. У првом полувремену је повремено пријетио, али кад год је лопта била у његовим ногама, одбрана домаћих била је на искушењу, да би у наставку засијао пуним сјајем, "разбио" је велику Црвену звезду и елиминисао је из Купа.

 

УТАКМИЦЕ КОЈЕ СЕ ПАМТЕ (11): Сузе туге због побједе

Градски стадион као гробље. Мук, невјерица, туга, сузе... Борац је поново испао из Прве фудбалске лиге Југославије. Ни ватромет голова, ни побједа (6:4) против сарајевског Жељезничара нису помогли Бањолучанима да, у минут до дванаест, изборе опстанак у друштву најбољих југо-прволигаша.

   

УТАКМИЦЕ КОЈЕ СЕ ПАМТЕ (10): Фазлић, јубилеј и - промашај!

Капитен Борца Хуснија Фазлић памтиће 21. април 1974. године и првенствену утакмицу против Партизана читавог живота. Прије почетка сусрета био је истински јунак у очима навијача, а по завршетку меча највећи трагичар. У уводу утакмице мала свечаност. Фазлић је примао честитке јер му је дуел са Партизаном био 500. у црвеном дресу.

 

УТАКМИЦЕ КОЈЕ СЕ ПАМТЕ (9): Фазлић украсио 500. меч

Борац је отпутовао у Загреб на дуел са Динамом као прежаљен и отписан, а вратио се кући са "Максимира" радостан и са два бода. Нико Бањолучанима пред овај меч није давао ни грам наде у успјех. У "Спортским новостима" дан прије утакмице освануо је велики наслов "Борац долази на излет".

   

Page 6 of 20

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Ко је на порталу?!

We have 24 guests online