Времеплов

УТАКМИЦЕ КОЈЕ СЕ ПАМТЕ (23): Фудбалски јунак Анте Јаковљевић

Друголигашки супердерби: Борац – Пролетер 1:1. Крај утакмице. О новом члану Прве савезне фудбалске лиге Југославије одлучују једанаестерци. Док се чека на извођење пенала, званични спикер саопштава: у Бачкој Паланци: Бачка – Олимпија 0:2, Љубљанчани су нови прволигаши. Један члан елите се већ зна, о оном другом одлука пада на Градском стадиону у Бањој Луци.

 

УТАКМИЦЕ КОЈЕ СЕ ПАМТЕ (22): Куп за клупске анале

Дан за бањолучку фудбалску историју. 11. мај 1988. године. Финале Купа: Црвена звезда – Борац 0:1. Сензација на стадиону Партизана. Друголигаш бањолучки Борац побиједио је прволигаша Црвену звезду, шампиона, фудбалског владара Југославије. Догодило се фудбалско чудо над чудима. Борац је постао 40. освајач Купа маршала Тита. Први пут у четири деценије, колико се игра ово најмасовније такмичење, један друголигаш успио је да дође до сребрног пехара и то ће остати уписано у његовој историји.

 

УТАКМИЦЕ КОЈЕ СЕ ПАМТЕ (21): Лупићев шоу на снијегу

Сензација у Купу маршала Тита! Друголигаш Борац се неочекивано пласирао у полуфинале. Бањолучани су направили истински фудбалски подвиг. Нико се њему, руку на срце, није надао, али се – догодио! То је "уздрмало" читаву Југославију, многи нису могли да вјерују у бањолучко фудбалско чудо.

   

УТАКМИЦЕ КОЈЕ СЕ ПАМТЕ (20): Опроштај аса са Врбаса

Сриједа, 23. септембар 1987. године. Након блиставе каријере, од активног играња опрашта се ас са Врбаса – Абид Ковачевић. Главни судија пријатељског меча Борац – Динамо, Златко Кликић, прекинуо је утакмицу у 16. минуту. Овације на стадиону. Више од 10.000 гледалаца је на ногама, сви као један скандирају: "Бида, мајсторе! Бида, мајсторе!"

 

УТАКМИЦЕ КОЈЕ СЕ ПАМТЕ (19): Са 11 метара у Другу лигу

Поновила се 1974. година. Те године Борац је поново испао из југо-елите, да је освојио само бод више, 31 умјесто 30, првенство би окончао на чак једанаестом мјесту јер је од свих тимова из доњег дијела имао убједљиво најбољу гол-разлику, 43:43.

   

Page 4 of 20

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Ко је на порталу?!

We have 104 guests online