Подијели

Црвена звезда - Борац (хуманитарни меч)

Два великана српског рукомета, београдска Црвена звезда и бањалучки Борац, одиграли су хуманитарни меч са којег је приход био намијењен Народној кухињи у Косовској Митровици. Иако је резултат сусрета био у другом плану, дуел "црвено-белих" и "црвено-плавих" завршен је најправедније, ремијем - 28:28.

Гости су боље ушли у меч, у шестом минуту водили 1:6, у 22. на семафору је стајало 10:15, да би пулени Aбаса Aрсланагића на одмор отишли са вођством 13:18. Тек у наставку, првак Србије је дошао до своје игре, те је мало по мало стизао предност освајача Купа БиХ и на крају дошао до ремија. Ипак, игра и резултат су остали у другом плану, а оно битно је да су стари ривали положили испит хуманости.

- Оно што смо планирали, и испунили смо. Циљ ове акције био је да скупимо што више средстава како бисмо помогли нашем народу на Косову и Метохији. Наравно, одзив је могао да буде и већи, али ни овако није лоше. Надам се да ће ова утакмица бити примјер, те да ћемо овим анимирати и друге фирме и привредне субјекте да и они дају допринос и укључе се у акцију како би она имала смисла - рекао је директор Црвене звезде Илија Јовић.

Први оперативац српског шампиона истакао је да ће овај меч бити повод за успостављање још чвршће сарадње између Црвене звезде и Борца:

- Заиста је било пријатно гледати утакмицу два стара ривала, али и поново видјети Aбаса Aрсланагића, који је посљедњи пут у "Шумицама" био прије готово 20 година, када је спремао репрезентацију за Олимпијске игре у Сеулу. Сигурно је да ћемо ускоро одиграти и реванш у Бањалуци. Рукометаши ће послије напорне сезоне и освајања титуле добити мјесец дана одмора, послије чега бисмо требали и доћи у госте Борцу. Међутим, ту наша сарадња неће завршити. Потребно је да Црвена звезда и Борац успоставе још јаче везе и подигну сарадњу на још један виши ниво, како на организационом, тако и на играчком, али и другим плановима.

Шеф стручног штаба Борца Aбас Aрсланагић такође је имао само ријечи хвале:

- Лијепо је послије толико дуго времена вратити се у овај дио Београда, за који ме вежу лијепе успомене. Драго нам је што смо овдје и учествујемо у прослави Звездине титуле, али прије свега што смо дио ове хуманитарне акције. Надам се да ће ово бити само први корак у сарадњи два велика клуба, те да ће се она у будућности наставити на добробит рукомета, али и спорта уопште.

Капитен Бањалучана Горан Малић изразио је задовољство учешћем у овој добротворној акцији:

- Свима нам је била част одазвати се позиву Црвене звезде и учествовати у акцији оваквог типа. Надам се да смо успјели на прави начин да презентујемо Бањалуку и Борац, који полако почиње да се враћа на прави пут. Надам се да ћемо кренути Звездиним стопама, и зашто не, ускоро освојити титулу и заиграти у Лиги шампиона.

(Глас Српске)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 19 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20304917 .