Подијели

Рукометаши Борца заслужено освојили Куп БиХ

Рукометаши Борца изненадили су многе тријумфом у Купу БиХ, али не и себе. Бањолучани су вјеровали у себе, напорно се спремали за завршни турнир и на крају заслужено подигли пехар, што им је први трофеј на бх. сцени у историји клуба. "Црвено-плави" су у финале против првака Босне ушли као аутсајдери, али су прије свега храбром и пожртвованом игром стигли до подвига.

- Босна је била апсолутни фаворит, док нама скоро нико није давао ни најмање шансе. Међутим, ми смо вјеровали у себе. Све смо подредили завршници Купа, напорно радили и на крају се све исплатило. Мислим да је наша побједа заслужена и чиста као суза. Кључна је била наша одбрана, која није дозволила Сарајлијама да играју своју игру. Када је било најпотребније, публика нас је подржала, дала нам додатни импулс и водила нас до великог тријумф. Сви играчи заслужује похвале. Дали су и посљедњи атом снаге да дођу до трофеја - рекао је један од јунака побједе, Небојша Граховац, који је сусрет завршио са 19 успјешних интервенција, од чега три седмерца.

Горан Малић, који се капитенски борио на паркету, први је подигао побједнички пехар:

- Још увијек нисмо свјесни тога шта смо направили. Емоције су и даље прејаке. Ово је велики, али више него заслужен тријумф. Тим који су дуго оспоравали такозвани рукометни стручњаци показао је право лице. Проглашавани смо антиталентима, али мислим да смо сада свим невјерним Томама зачепили уста. Већина играча је прве рукометне кораке начинила управо у Борцу и овај трофеј много значи. Показали смо колико вриједимо, али и да се рукомет на велика врата враћа у Бањалуку. Захвалио бих свима, од људи из Управе, преко навијача који су нам дали велику подршку, па до својих саиграча. Сви су дали све од себе у ове двије утакмице. Ипак, морам да издвојим Граховца који је бриљантним одбранама дао немјерљив допринос побједи и самопоуздању екипи, као и Унчанина, чији су луцидни потези у нападу били превага на нашу страну.

Мирко Микић дао је свој допринос великом тријумфу:

- Ривалу смо препустили улогу фаворита. Нисмо имали шта да изгубимо, али нисмо ни губили наду да можемо побиједити. Понијела нас је еуфорија са трибина и на крају је све испало онако како смо само могли пожељети.

Владимир Бранковић на линији шест метара водио је лавовску борбу са Сарајлијама:

- Потајно смо се надали да можемо побиједити. Ни у једном тренутку нисмо подлегли пред противником. Мислим да су наша већа жеља и мотив пресудили. Сви у тиму су одрадили велики посао. Одбрана, на челу са Граховцем, је беспријекорно функционисала, у нападу смо играли најбоље што знамо, тако да побједа није могла изостати - закључио је Бранковић.

Поред многобројних телеграма честитки, који су стигли на адресу Рукометног клуба Борац, је и онај предсједника Републике Српске Милана Јелића. У њему се истиче: "Освајањем овог трофеја доказали сте да се у Бањалуци и Републици Српској игра европски рукомет и потврдили чињеницу да је Рукометни клуб Борац најтрофејнији спортски колектив у Републици Српској и БиХ. Претходне генерације Борца, обавезале су све у клубу да врхунски резултати морају да буду императив. Садашња генерација играча, тренера и спортских радника, показала је да је стасала за велика спортска остварења. У тим настојањима заслужујете и већу подршку нашег друштва. Искрено се надам да ћете на предстојећим мечевима на европској сцени на најбољи могући начин представљати град Бањалуку, Републику Српску и БиХ. Желим Вам пуно среће и успјеха у спортским такмичењима и Вашем даљем раду" - стоји у телеграму предсједника Републике Српске Милана Јелића.

Међу онима који су честитали Борцу на великом успјеху био је и предсједавајући Предсједништва БиХ Небојша Радмановић:

- Ваш успјех показује да се и у овим тешким условима за спорт, упорним залагањем, трудом и организацијом могу постизати добри спортски резултати. Надам се да ће РК Борац наставити са афирмацијом рукометног спорта у Републици Српској и БиХ - истакао је Радмановић.

(Глас Српске)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 19 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20304916 .