Подијели

Ново саопштење Борца: Руководство SEHA лиге обмањује јавност!

Руководство Рукометног клуба Борац, након саопштења за јавност издатог у петак и одржавања конференције за новинаре истог дана, данас се поново огласило по питању изостављања актуелног шампиона БиХ са списка учесника Газпром лиге  у наредној такмичарској сезони. Челници лиге, према наводима водећих људи клуба из Господске улице, обмањују јавност, а саопштење Вам преносимо у цјелости.

РК Борац m:tel одбацује образложење SEHA Газпром лиге да није могао обезбиједити гаранције за преносе утакмица у HD резолуцији и да је то један од разлога због којег се наш клуб неће такмичити у овој лиги наредне сезоне.

У циљу истинитог и објективног информисања јавности, подсјећамо да смо овакав захтјев од руководства SEHA Газпром лиге добили усменим путем и да смо их и усмено и писмено обавијестили да смо тај услов у могућности да испунимо, јер смо у међувремену договорили пренос свих утакмица које би се играле у Бањалуци у сарадњи са компанијом AAP ELECTRIC из Бањалуке, која има вишегодишње искуство у преносу оваквих догађаја.

Други разлог који је званично наведен од стране руководства SEHA Газпром лиге је да Босна и Херцеговина није "занимљиво тржиште" и да је Србија са већим бројем становника далеко занимљивија, те да ТВ станица Арена Спорт, због тога, није заинтересована за преносе мечева из Бањалуке.

Као што је свима јасно, ова два разлога међусобно се искључују. Јер, поставља се оправдано питање, зашто је уопште захтијевано да обезбиједимо преносе у HD резолуцији, када ТВ станица која је откупила права преноса за наредну сезону уопште не жели да емитује утакмице из Бањалуке, односно Босне и Херцеговине?

Ако већ наводе комерцијалну страну, онда остаје нејасно и то како генералном спонзору овог такмичења, руској компанији Газпором, није у интересу да најбољи тим из БиХ игра у регионалној лиги, имајући у виду да се велики број њихових продајних објеката налази широм исте те БиХ, док ће и наредне сезоне у SEHA Газпром лиги наступати екипе из земаља у којима овај руски гигант не послује.

Сви ови разлози још једном потврђују да је узрок изостављања РК Борац m:tel негдје изван спортских терена. Односно да је то резултат интереса појединаца који су се издигли изнад општег интереса и интереса рукомета, али и спорта у цјелини на овом подручју. У најмању руку неозбиљно је да једна "озбиљна" лига и организација покушава на овакав начин да нађе оправдање за изостављање шампиона БиХ и једног од најтрофејнијих спортских колектива бивше Југославије и обмањује јавност.

Због тога би објективније било да руководство SEHA Газпром лиге јасно каже да је узрок новонастале ситуације утицај појединаца из Рукометног савеза Србије како би се, на штету Босне и Херцеговине, у наредној такмичарској сезони нашле двије екипе из Србије.

(борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 35 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20251752 .