Подијели

Борац прославио освајање титуле у Првој лиги РС (Фото)

Фудбалери Борца тријумфално су окончали такмичење у Првој лиги Републике Српске, савладавши у 32. колу, екипу Рудар Приједора на бањалучком Градском стадиону резултатом 0:2. Такмичење у елитном фудбалском рангу под окриљем Фудбалског савеза Републике Српске клуб из Платонове улице завршио је са 81 бодом, односно 25 побједа, 6 неријешених резултата и само 1 поразом, уз импозантан омјер постигнутих и примљених голова – 61:12!?

Великан из Платонове прославио је, са својим навијачима који су вечерас, формално, били "гостујући", четврту титулу шампиона Републике Српске (2000-01, 2005-06, 2007-08, 2016-17) и након једне сезоне вратио се у Премијер лигу БиХ, у којој ће и наредне такмичарске сезоне наступати 12 тимова и која почиње 22. јула.

Играо се 40. минут када је Борац стигао до резултатске предности над Приједорчанима: Гузина је на десној страни лопту оставио Буразору, некадашњем члану Приједорчана, који се намјестио на шут и сјајним лоб ударцем матирао чувара мреже тима из града на Сани Ђорђа Шарца, постигавши тако свој дебитантски гол у црвено-плавом дресу. Коначан резултат постављен је у 67. минуту, када је Радован Перишић прошао по десној страни и приземним центаршутем упослио Гузину, који се нашао на правом мјесту.

Асистент код другог гола и најбољи стријелац Омладинске лиге БиХ Запад са 29 постигнутих голова био је, у 82. минуту, у шанси да савлада голмана Шарца са којим се нашао очи у очи, али је голман Рудар Приједора у паду, ногом, успио да заустави Перишићев покушај.

Иначе, прије почетка утакмице, члановима Борца су уручене медаље и шампионски пехар, а учинио је то потпредсједник Фудбалског савеза Републике Српске Душан Марковић, уз пратњу генералног секретара ФС РС Родољуба Петковића.

Фудбалерима Борца сада предстоји кратки одмор до 15. јуна, за када је заказано прво окупљање прије почетка припрема за премијерлигашке наступе. Планирано је да се у Бањалуци тренира до 25. јуна, када се креће пут Златибора. На српској планини се остаје до 9. јула, а преосталих 14 дана до 1. кола Премијер лиге екипа ће провести у граду на Врбасу.

РУДАР ПРИЈЕДОР – БОРАЦ 0:2 (0:1)

стријелци: 0:1 Буразор (40.), 0:2 Гузина (67.), стадион: Градски у Бањалуци, гледалаца: 800, судија: Славиша Мазић (Власеница), жути картони: Петровић (Рудар Приједор), Распудић, Гузина (Борац).

РУДАР ПРИЈЕДОР: Шарац, Војиновић, Петровић, Лолић (од 78. минута Ковљен), Шакић (од 66. минута Куриџа), Ћатић, Јаћимовић, Гаврановић (од 62. минута Малиновић), Поповић, Харамбашић, Марић. Тренер: Златко Јелисавац.

БОРАЦ: Авдукић, И. Даниловић, Распудић, Ојданић, Радоја (од 75. минута Јагодић), Ђорђевић, Кукић (од 86. минута Вејновић), Буразор, Перишић (од 83. минута Кондић), Зекановић, Гузина. Тренер: Марко Тешић.

 


(борац-спорт, фото: борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 122 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20267492 .