Подијели

Представљен Жељко Врањеш, договорена трогодишња сарадња са Владаном и Илијом Даниловићем и Предрагом Зекановићем

Досадашњи тренер јуниорског тима Великана из Платонове Жељко Врањеш данас је на конференцији за новинаре, одржаној у Трофејној сали на Градском стадиону, званично представљен јавности као нови шеф стручног штаба сениорског тима новог шампиона Републике Српске и повратника у Премијер лигу. Врањешу ће ово бити други мандат на клупи црвено-плавих, с обзиром да је на исту сјео у октобру 2015. године умјесто Петра Курћубића и као први тренер екипу предводио на пет утакмица до краја јесењег дијела Премијер лиге БиХ, након чега је мјесто морао да уступи Александру Јањићу, који се на клупи Борца задржао само двије утакмице.

У сезони на измаку, Врањеш је са јуниорским тимом Борца супериорно освојио Омладинску лигу БиХ Запад, а са шампионом БиХ из 2011. године начелно је договорио сарадњу на годину плус годину. Иначе, на тренерску клупу Борца сјешће тек по окончању Прве лиге Републике Српске, а екипу ће на посљедње двије утакмице водити Марко Тешић, који је сједио на клупи у прошлом колу, када су црвено-плави резултатом 0:3 савладали Дрину у Зворнику.

- Захвалио бих се руководству клуба на указаном повјерењу, али и играчима који су у прволигашкој сезони уцртали одређене смјернице за будућност. Сада нам предстоји наставак тог пута у Премијер лиги БиХ, у којој сигурно можемо да играмо запажену улогу што је показала и утакмица Купа Града против Крупе, али су нам потребна одређена појачања у пуном смислу те ријечи. Упознат сам са играчим кадром, добар дио фудбалера сам тренирао у млађим категоријама, те у БСК-у и трнској Слоги, тако да са те стране немам никаквих проблема. Могу само да обећам да ћемо вриједно радити и тренирати и трудити се да остваримо што бољи резултат – рекао је Врањеш на данашњем представљању.

Челници Борца јуче су договорили наставак сарадње са најбољим стријелцем клуба у текућој сезони Иваном Делићем, те ангажовали штопера Немању Јаничића, рођеног Бањалучанина који је прошао омладинску школу Борца, а касније током каријере наступао за Могрен, Напредак из Крушевца, Бежанију, Локомотиву из Ташкента и чачански Борац. Данас су већ саопштене нове информације по питању играчког кадра за премијерлигашке окршаје који стартују 22. јула.

- Договорена је нова, трогодишња сарадња са Предрагом Зекановићем те Илијом и Владаном Даниловићем, па су они за Борац уговором везани до 2020. године. У случају трансфера у неки други клуб прије истека тог периода, сав приход ће ићи Фудбалском клубу Борац, без учешћа некога трећег – истакао је данас члан Управног одбора Вицо Зељковић.

Иначе, данас је на конференцији за новинаре саопштено и да ће припреме за наступ у Премијер лиги БиХ почети већ 15. јуна, а да ће већ од недјеље, дан послије утакмице са Текстилцем (субота, 17:30), један дио фудбалера отићи на одмор. Такође, посљедњу утакмицу у сезони Борац ће одиграти 7. а не 10. јуна како је првобитно планирано; ривал је екипа Рудар Приједора, а утакмица ће се, умјесто у граду на Сани како је предвиђено, због радова на стадиону у Приједору одиграти на Градском стадиону у Бањалуци и почети у 19 часова.

Планирано је да екипа, након 10 дана од почетка припрема, 25. јуна отпутује на Златибор и да тамо остане до 9. јула, а преостале двије седмице до старта лиге биће искориштене за тренирање у Бањалуци.

 

(борац-спорт, фото: борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 23 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20254218 .