Подијели

Титула на дохват руке након побједе над Коњухом (Фото)

Рукометаши бањалучког Борца побједом над Коњухом из Живиница (31:24), којом су стигли на корак од четврте титуле шампиона БиХ и повратка у регионалну Газпром лигу, опростили су се од домаће публике у сезони 2016-17. Изабраници Ратка Ђурковића синоћ су у дворани Борик, пред око 700 гледалаца, надиграли изабранике некадашњег члана Великана из Господске Бојана Унчанина, надокнадили минус од пет голова из окршаја другог кола у Живиницама и трећом везаном побједом у Лиги 4 знатно се приближили шампионском слављу.

Након пет одиграних утакмица пулени Ратка Ђурковића су првопласирани са 9 бодова, колико има и Извиђач, који је синоћ, у дворани у Љубушком, савладао екипу Вогошће резултатом 41:31. Трећепласирани је Коњух са шест бодова, док је Вогошћа на четвртом мјесту са бодом мање.

У посљедњем колу Борац гостује у Вогошћи, која је синоћњим поразом изгубила све шансе да се окити титулом шампиона БиХ, док ће Борчев синоћњи ривал Коњух у дворани у Живиницама угостити Извиђач. Сходно синоћњим резултатима, за наш тим, рачуница је јасна: било каква побједа у дворани Амел Бечковић, без обзира на исход окршаја Живиничана и Љубушака, враћа титулу у град на Врбасу. Црвено-плави до пехара могу и у случају подјеле бодова или пораза у Вогошћи, али у том случају Извиђач не смије тријумфовати над "столарима".

Када је ријеч о самој утакмици, домаћи рукометаши синоћ у Борику гостима нису дали ни грам наде да у Живинице могу да се врате са позитивним резултатом. Већ половином првог полувремена предност Борчевог тима износила је шест голова (9:3), да би у других тридесет минута на сјајан начин биле материјализоване одбране Милана Косановића пе је Борац у појединим моментима на свом конту имао и плус од 10 голова.

Најефикаснији појединац у црвено-плавом табору био је Данијел Вукићевић са 9 голова, док је Мирко Мајић постигао 8. У гостујућем тиму са 6 голова истакао се Давор Кадић.

Овоме додајмо и да су одређени парови завршног турнира Купа БиХ, који ће 3. и 4. јуна бити одржан у Мостару. Борац ће у првом полуфиналу, од 17 часова, снаге одмјерити са екипом Зрињског, док се у другом полуфиналном окршају саставу Извиђач и Маглај. Финале је заказано за 4. јун од 20 часова.

БОРАЦ: Беширевић, Мемић 4, Ђурђевић 2, Херцеговац, Даничић 2, Мијатовић 2, Бубић, Косановић (9 одбрана, 1 седмерац), Ефендић (6 одбрана), Њежић, Мајић 8, Лончар, Ћелић 1, Ћеранић 1, Унчанин 2, Вукићевић 9. Тренер: Ратко Ђурковић.

КОЊУХ: Хусић 3, Мишић, Ризић, Шарић, Марчета 4, Пејкушић 1, Модрић, Кадић 6 (2), Филиповић, Алијагић 1, Сирћо (10 одбрана, 1 седмерац), Бркић 4, К. Хамзић 3 (3), А. Хамзић 1. Тренер: Бојан Унчанин.

 


(борац-спорт, фото: борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 21 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20243707 .