Подијели

Борац тешко до побједе над Козаром (Фото/Видео)

Фудбалери Борца савладали су екипу Козаре из Градишке резултатом 3:2 у првом колу Лиге за шампиона Републике Српске. Изабраници Вулета Тривуновића су теже него што се очекивало стигли до тријумфа над младим тимом из Градишке, који је на бањалучком Градском стадиону доказао да се сасвим заслужено нашао међу шест првопласираних екипа у шампионату те црвено-плаву одбрану матирао два пута у Платоновој улици (посљедњи је то учинио Витез у 30. колу Премијер лиге у прошлој сезони).

Борац је до вођства стигао у 25. минуту, претворивши прву стопостотну акцију у гол: са лијеве стране је у казнени простор гостију центрирао Бојан Пузигаћа, а на правом мјесту се нашао Петар Кунић, који рутински матира голмана Козаре Стефана Ђакушића. Само пет минута касније, Козара је била у прилици да преко некадашњег члана Борца Огњена Шкорића стигне до изједначења, али је лопта након соло-акције и шута крилног нападача гостију отишла поред лијеве стативе Авдукићевог гола.

Након 9 минута игре у наставку, Козара је, ипак, затресла Авдукићеву мрежу; текла је акција по десној страни, коју је прецизним ударцем завршио Александар Поповић.

У 66. минуту са десне стране је пред гол Козаре центрирао Александар Кондић, али Кунић не успијева да захвати лопту главом на жељени начин и иста одлази преко пречке. Ипак, пет минута касније, резултатска предност је поново на црвено-плавој страни: након паса Бојана Пузигаће, до лопте на ивици казненог простора није стигао Кунић, али јесте Предраг Зекановић након лијег шута се лопта од стативе одбија у Ђакушићеву мрежу.

Играо се 76. минут када је Козара поново приморала фудбалере Борца да ваде лопту из своје мреже: овог пута, након акције по лијевој страни, на ударац се на врху шеснаестерца одлучио већ горе споменути Шкорић који погађа супротни угао Борчевог гола.

Ипак, голом у 88. минуту клуб из Платонове улице стиже до 18. првенствене побједе; Пузигаћа је извео аут са лијеве стране, Гедеон Гузина главом пребацио лопту на супротну стативу до Зекановића чији шут Ђакушић брани, међутим у наставку акције се одлично сналази Кукић и поставља коначан резултат.

Девет кола прије краја шампионата Борац има 15 бодова више у односу на другопласирано Подриње из Јање, са којим ће црвено-плави одмјерити снаге у сриједу, у мечу 2. кола Лиге за шампиона. Екипа из Јање је резултатом 0:1 савладала Текстилац у Дервенти, искористивши на тај начин пораз Рудар Приједора у Зворнику (2:1), те су Приједорчани сада трећи са 41 бодом.

Без Пузигаће на Подриње

Иначе, меч са Подрињем ће због три акумулирана жута картона пропустити Бојан Пузигаћа. Са друге стране, у екипу се, након одрађене суспензије из истог разлога, враћа капитен Борис Распудић.

БОРАЦ – КОЗАРА 3:2 (1:0)

стријелци: 1:0 Кунић (25.), 1:1 А. Поповић (54.), 2:1 Зекановић (72.), 2:2 Шкорић (76.), 3:2 Кукић (88.), стадион: Градски, гледалаца: 1000, судија: Рајко Ђорђић (Бијељина), жути картони: Радоја, Пузигаћа, Кунић (Борац), Огњен Петровић, А. Поповић (Козара).

БОРАЦ: Авдукић, И. Даниловић, Ојданић, Пузигаћа, Радоја, Кунић (од 83. минута Кукић), Радуловић, Делић (од 83. минута Буразор), В. Даниловић (од 83. минута Гузина), Зекановић, Кондић. Тренер: Вуле Тривуновић.

КОЗАРА: Ђакушић, Бунић, Огњен Петровић, Макитан, А. Поповић, Мајданац, Шкорић, Марин, Аљетић, С. Поповић (од 46. минута Глишић), Огњен Петровић (од 67. минута Мајетић). Тренер: Велимир Стојнић.

 


(борац-спорт, фото: борац-спорт, видео: РТРС)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 17 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20294421 .