Подијели

Јуниори ОКК Борац поражени од Коша у утакмици ''на једну лопту'' (Фото)

Јуниори ОКК Борац одиграли су одличну утакмицу против сарајевског Коша, једног од главних кандидата за освајање шампионске титуле у Лиги младих БиХ, али су на крају, нажалост, поражени "на једну лопту" у завршници утакмице. Изабраницима Ненада Игњатића пораз од Сарајлија је први у споменутом такмичењу, док је Кош уписао трећу побједу уз један меч мање од црвено-плавих, с обзиром да због организације Шестоаприлског турнира за млађе категорије у Сарајеву нису одиграли свој меч трећег кола против Зворник Баскета, са којим ће ОКК Борац снаге одмјерити у наредном колу.

Дуел са сарајевском екипом за јуниоре ОКК Борац почео је на најбољи могући начин: тројком плејмејкера Алексе Зубовића у првом нападу, те касније мини-серијом Вање Омеркадића за 7:0 након само 90 секунди игре. Гости су, добрим ролама Кенана Камењаша и Емира Бачвића, "спојили" 12 поена за +5 (7:12), док је први квартал закључен поенима Марка Трамошљике за 18:18.

У првих 5 минута другог десетоминутног периода тимови су се смјењивали у вођству, а завршница четвртине припала је гостима, који су серијом 9:0 од 25:22 стигли до 25:31 и у друго полувријеме ушли при предности од 6 поена (31:37).

Старт треће дионице припао је гостима: у шуту за три поена прецизан је био Бачвић, мини-серијом му се придружио и Камењаш, па је Кош први пут на утакмици стекао двоцифрен плус (31:44). Међутим, ОКК Борац није посустајао па је убрзо заостатак смањио на само два поена (44:46), а при резултату 61:63, 7 минута прије краја меча, имао и напад за изједначење, који није реализовао Стефан Стакић.

5 минута до краја меча гости су, серијом поена Камењаша, стекли +6 (63:69), а на Камењашеву квалитетну ролу у нападу одговорио је поенима Алекса Зубовић за 67:69 и неизвјесност у посљедњим минутима.

Истина, имали су гости, на мање од 2 минута до краја, предност од седам поена (72:79), па је Игњатић био приморан да затражи минут одмора, послије којег је прво Омеркадић смањио заостатак, а потом и Стакић додатно запријетио Кошу за 76:79.

Након тајм-аута гостујућег састава, Данило Слијепчевић није био прецизан у шуту за три поена, након чега се екипи ОКК Борац указала шанса за преокрет, али у посљедњим тренуцима шут, прије свега за три поена, није послужио наше кошаркаше.

Најбољи поентерски учинак у нашем тиму имао је Алекса Зубовић, који је постигао 21 поен, други стријелац екипе био је Вања Омеркадић са 14 поена чему је додао и 12 скокова, Давид Ковачевић је постигао 13, а Даниел Лабус 12 поена (4 тројке). У редовима Коша Кенан Камењаш је забиљежио дабл-дабл учинак (23 поена, 12 скокова), Емир Бачвић је постигао 15, Данило Слијепчевић 12, а Неџад Хоџић и Ведран Мирковић по 10 поена.

ОКК БОРАЦ – КОШ 76:79

дворана: Обилићево, гледалаца: 100, судије: Драгослав Рађевић и Игор Дојчиновић.

ОКК БОРАЦ: Савић, Омеркадић 14 (12 скокова), Стакић 9, Вукајловић 5, Ковачевић 13, Предић, Лабус 12, Зубовић 21, Братић, Матошевић, Трамошљика 2, Булатовић. Тренер: Ненад Игњатић.

КОШ: Аладин 5, Пинџо 2, Бибић, Механић, Терзо, Слијепчевић 12, Барукчија 2, Камењаш 23 (12 скокова), Бачвић 15, Хоџић 10, Мирковић 10, Бошњак. Тренер: Енес Нумановић.

 


(борац-спорт, фото: борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 27 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20248803 .