Подијели

Пораз у драматичном финишу у Рогатици након повратка са ''-20'' (Фото)

Кошаркаши ОКК Борац пропустили су, нажалост, велику прилику да савладају на гостујућем терену екипу Рогатице, једног од кандидата за пласман у доигравање за шампиона Републике Српске, и посљедња три првенствена кола дочекају на 9. позицији, ван "црвене зоне". С обзиром на суботње резултате директних конкурената за опстанак Славије 1996 (пораз у Источном Сарајеву од Радника 74:95) и Рудара 2015 (пораз у Фочи од Сутјеске 73:65), црвено-плави би евентуалном побједом над финалистом плеј-офа из 2015. године поново одлучивали сами о својој судбини, али је ипак домаћи тим славио побједу у драматичној завршници (76:71), иако је у трећој дионици имао и предност од 20 поена.

Изабраници Бојана Божића, ослабљени неиграњем Дејана Барбареза, Огњена Путника и Душка Раце, нису на прави начин ушли у меч, па су већ након 3-4 минута били у заостатку од девет поена за пуленима Томислава Анђелића (13:4). Након минута одмора затраженог од стране тренера Божића, црвено-плаве је почео да служи шут, до краја четвртине су постигнуте четири тројке (двије Мирза Тодоровац и по једна Андреј Микеш и Вања Самарџић), па је први квартал завршен предношћу Рогатичана од 2 поена (22:20).

Старт другог, баш као и првог десетоминутног периода, припада домаћима који серијом 11:2 стичу двоцифрен плус (33:23). ОКК Борац је, поново, до краја четвртине успио да повеже редове и поенима Самарџића на 30 секунди до краја заостатак смањи на само 3 поена (36:33). Плејмејкер нашег тима је, захваљујући агресивности у одбрани код старта новог атака Рогатице, изборио прекршај у нападу, атак ка кошу који је потом услиједио није материјализован поготком, што је на другој страни тројком казнио Стефан Слијепчевић за +6 домаћих (39:33) након 20 минута игре.

Трећа четвртина протекла је у доминацији рогатичких кошаркаша, који су у том дијелу игре постигли четири тројке, од чега је три пута прецизан био Давор Ристичевић, па је, прво, на 4 минута до краја трећег периода предност Рогатице износила, како смо рекли у уводу, и 20 поена (59:39), док се у посљедњих 10 минута ушло при рогатичком плусу од 16 поена (63:47).

Посљедња четвртина понудила је одличну игру ОКК Борац, који је "збио редове" и успио утакмицу да уведе у неизвјесну завршницу. Покретљивом и агресивном игром у одбрани, те квалитетним рјешењима у нападу, гости су из минута у минут топили предност домаће екипе и на три минута до краја тројком Андреја Микеша пришли на само 3 поена минуса (68:65), а одмах затим, поенима Николића на само два минута до краја, дошли до -1 (68:67).

Давор Ристичевић, који је, како смо написали, обиљежио трећу дионицу, није поенима материјализовао наредни напад своје екипе, па су црвено-плави кренули у атак за вођство. У шуту за три поена није био прецизан Микеш, Тодоровац је прекршајем на линију за слободна бацања послао Слијепчевића који је у поене претворио само један шут, да би на само 30 секунди до краја један од најискуснијих у домаћој екипи Игор Гордић фаулирао капитена ОКК Борац Сергеја Пуцара који је погодио само прво слободно бацање за 69:68.

Након личне грешке Николића, центру Рогатице Мирославу Ковачу не дрхти рука у шуту за један поен (71:68), у нападу ОКК Борац Тодоровац не погађа за три поена, а Самарџић шаље Окиљевића на извођење нових "пенала". Исти је оба пута био прецизан за 73:68, али ни ту није био крај драми.

На само осам секунди, Микеш постиже нову тројку за -2 (73:71), црвено-плавима није преостало ништа друго него да начине нови фаул, овог пута над Ристичевићем који погађа само прво слободно бацање, а ОКК Борац по ухваћеној лопти у одбрани не успијева да за преостале 2-3 секунде организује напад за шут за три поена и евентуални продужетак, већ лопту на старту напада краде споменути Ристичевић и закључује меч.

Ипак, и поред тијесног пораза у Рогатици, кошаркаши ОКК Борац и даље имају више него реалне шансе за опстанак, а наредно коло могло би да понуди одговоре на многа питања по питању пласмана. Наиме, у наредној рунди у дворану Борик долази другопласирана Сутјеска, Рудар 2015 у Угљевику дочекује састав Студента, док Славија 1996 гостује на Сокоцу истоименом домаћину.

 


(борац-спорт, фото: борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 8 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20259744 .