Подијели

Борац тријумфовао у Зворнику, прекинут низ без примљеног гола

Фудбалери Борца стигли су данас до нове побједе у оквиру Прве лиге Републике Српске савладавши у Зворнику домаћу Дрину резултатом 1:2 (0:1). Црвено-плави су данас на стадиону крај Дрине први пут вадили лопту из своје мреже у првенству откако на тренерској клупи сједи Вуле Тривуновић, па самим тим, голман Борца Асмир Авдукић није успио да настави пут ка обарању рекорда по несавладивости у лигашким такмичењима у БиХ, који је до овог кола износио 1111 минута (рекордер Далибор Козић са 1260 у сезони 2010-11).

Авдукићева мрежа данас је мировала до 63. минута, када је Никола Мазић изједначио резултат. Претходно је у раној фази утакмице предност Борцу, у седмом минуту, донио Петар Кунић, постигавши свој први гол у прољећној полусезони. Коначан резултат, у 87. минуту, поставио је Бојан Пузигаћа из једанаестерца након што је претходно у казненом простору домаће екипе стријелац гола за Дрину Никола Мазић срушио Милоша Ђорђевића.

За споменути прекршај над Борчевим крилним нападачем Мазићу је показан жути картон, али му је одмах затим показан и други због приговора на одлуку судије Јове Карића да досуди једанаестерац, па је посљедњих неколико минута Дрина одиграла са 10 фудбалера на терену.

Побједом над Зворничанима клуб из Платонове улице је задржао предност од 12 бодова испред Рудар Приједора, који је пред домаћом публиком данас резултатом 5:1 савладао Слогу из Добоја.

У посљедњем колу пред старт Лиге за шампиона Борац ће на Градском стадиону у Бањалуци, сљедеће суботе од 16 часова, дочекати састав Звијезде 09.

Коло прије краја првог дијела сезоне, позната су имена 5 клубова која ће наступати у Лиги за шампиона, а то су Борац, Рудар Приједор, Подриње, Дрина и Текстилац, док се за шесту визу боре Звијезда 09 из етно-села Станишићи која је данас савладала Славију резултатом 1:0 и Козара која је ремизирала резултатом 3:3 у Фочи са Сутјеском. Пред посљедњих 90 минута, тим Звијезде 09 има 29, а екипа Козаре 27 бодова.

ДРИНА – БОРАЦ 1:2

стријелци: 0:1 Кунић (7.), 1:1 Мазић (63.), 1:2 Пузигаћа (87.), стадион: Градски у Зворнику, гледалаца: 300, судија: Јово Карић (Требиње), жути картони: Стојанов, Ивановић, Рашевић, Кикић Мазић (Дрина), Пузигаћа, И. Даниловић (Борац), црвени картон: Никола Мазић (Дрина, 86. минут).

ДРИНА: Богићевић, Мајловић, Ћосић, Стојановић, Рашевић, Кикић (од 81. минута Крстић), Васић, Стојанов (од 63. минута Ивановић), Јокић, Мазић, Драгутиновић (од 75. минута Радовић). Тренер: Миле Лазаревић.

БОРАЦ: Авдукић, И. Даниловић, Пузигаћа, Радоја, Кунић, Радуловић, Дујаковић, Распудић, Ђорђевић (од 90. минута Гузина), В. Даниловић (од 65. минута Буразор), Зекановић (од 75. минута Кукић). Тренер: Вуле Тривуновић.

(борац-спорт, фото: борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 35 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20251146 .