Подијели

Преко Купа у Европу

Рукометаши Борца улогу фаворита у полуфиналном окршају Купа препуштају Слоги. Међутим, "црвено-плавим" не пада на памет да се предају без борбе. Напротив, свјесни чињенице да играње завршног турнира пред својим навијачима представља велику обавезу, Бањалучани обећавају да ће дати посљедњи атом снаге да остваре тријумф против Добојлија.

Поглед на табелу све говори. Слога игра Лигу за првака и налази се на другом мјесту, ми смо у Лиги за опстанак, што јасно показује ко је фаворит. Ипак, нико од нас не жели да разочара наше навијаче. Вјерујем да ће "Бо рик" бити прилично испуњен и да ће нам публика бити осми играч у лову на финале. И ми имамо своје адуте, а оно што охрабрује је да су сви рукометаши осим Ђорђа Стевановића у строју. Знамо да само максимално ангажованом и борбеном игром можемо доћи до славља, а сви смо спремни да оставимо посљесњу кап зноја на паркету како бисмо дошли до подвига – рекао је капитен Борца Горан Малић.

Један од најискуснијих у редовима домаћих не памти по добром дуел са истим ривалом. Наиме, сусрет у Добоју имао је и треће полувреме у којем је Малић извукао најдебљи крај, пошто га је напао један полицајац и пендреком ударио по леђима.

- Нико од нас не жели од овог сусрета да направи утакмицу високог ризика. Познато је да су наши мечеви узбудљиви и борбени, али у оквиру спортског надметања. Сигуран сам да ће тако бити и у суботу. То што се десило у Добоју сплет је других околности. Али, притом морам истаћи да је са м ток утакмице протекао у фер игри - додао је Малић.

Оно што такође даје оптимизам изабраницима Абаса Арсланагића је чињеница да у два овосезонска одмјеравања са Слогом нису осјетили горчину пораза.

- То не мора да ништа да значи. У Добоју смо ремизирали, док смо на нашем паркету славили минималним резултатом. Наравно, немамо ништа против да тако буде и овога пута. С друге стране, можда ће то за ривала престављати и одређени притисак, што би нам могло олакшати посао. Било како било, Куп нам остаје једина шанса на међународну сцену и ми ћемо дати све од себе да визирамо Европу – закључио је Малић.

Финални турнир Купа БиХ одржаће се 12. и 13. маја у Бањалуци. Првог дана, у суботу, на програму су полуфинални сусрети у којима ће од 17 часова копља укрстити Борац и Слога, док ће се Босна и Извиђач састати од 20 часова. Финале је заказано дан касније, а играће се од 17:15 часова.

(Глас Српске)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 25 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20304998 .