Подијели

Величанствена рукометна побједа: Борац надокнадио минус и елиминисао освајача Купа! (Фото)

Рукометаши Борца изборили су наступ на финалном турниру Купа Босне и Херцеговине након што су у реванш утакмици четвртфинала против лидера Премијер лиге и актуелног освајача куп-такмичења Вогошће надокнадили минус од седам голова из прве утакмице у Вогошћи (28:21) и у сјајној атмосфери дворане Борик тријумфовали резултатом 27:18!

Изабраници Ратка Ђурковића су одиграли, без сумње, најбољих 60 минута од почетка сезоне. Црвено-плави су најбољи напад Премијер лиге БиХ свели на само 18 постигнутих голова, што је негативни рекод вечерашњег госта у досадашњем току сезоне, а у другом полувремену нападачка линија одлично је испратила партију изузетно расположеног чувара мреже Дамира Ефендића.

Прво полувријеме завршено је резултатом 12:10, иако је, према приказаном на терену, Борац већ након првих 30 минута могао да има и убједљивије вођство јер у том дијелу игре у гол нису претворена чак три контранапада и два седмерца. Ипак, у наставку, ношени већ споменутим Ефендићем, али и одличном подршком са трибина, Великан из Господске улице је подизао преност и у 47. минуту стекао +7 (19:12), што је, у том моменту, било довољно за пласман на финални турнир.

На истеку 50. минута на семафору је био исписан резултат 21:13, а само два минута касније било је и +9 (23:14). Славље на трибинама се већ увелико припремало, а могло је да почне 40-ак секунди прије краја, када је Срђан Мијатовић матирао Аднана Шабановића за двоцифрену предност (27:17).

Након великог успјеха, рукометаши Борца се поново окрећу обавезама у Премијер лиги, а први наредни ривал у овом такмичењу ће у петак бити екипа Коњуха у спортској дворани у Живиницама.

БОРАЦ – ВОГОШЋА 27:18 (12:10

дворана "Борик", гледалаца: 700, судије: Дражен Бегић (Мостар) и Андрија Кнезовић (Буна), делегат: Зоран Шарић (Љубија), седмерци: Борац 6 (4), Вогошћа 5 (3), искључења: Борац 10 минута, Вогошћа 8 минута, црвени картон: Душко Херцеговац (Борац), треће искључење у 46. минуту.

БОРАЦ: Беширевић, Мемић, Ђурђевић 4 (2), Херцеговац, Даничић 6, Мијатовић 5, Косановић (4 одбране, 1 седмерац), Бубић, Ефендић (10 одбрана, 1 седмерац), Њежић 2, Мајић 3, Лончар, Ћелић 2, Ћеранић 1, Унчанин 4 (2). Тренер: Ратко Ђурковић.

ВОГОШЋА: Хасељић (11 одбрана, 2 седмерца), Геко, Кадрић, Кресо, Бечић, Корјенић, Међић 2, Пекић 2, Шабановић (1 одбрана), Дивковић 2 (1), Ђапо, Станковић 3, Смајилбеговић 1, Јелачић, Дедајић 5, Хрбат 3 (2). Тренер: Горан Томић.

 

(борац-спорт, фото: борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 40 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20266279 .