Подијели

Јуниори ОКК Борац славили на старту Лиге младих БиХ

Јуниори ОКК Борац тријумфом су почели такмичење у Лиги младих БиХ савладавши у градској Арени у Зеници домаћи Челик резултатом 60:64. У првој званичној утакмици након освајања сребрне медаље на финалном турниру за шампиона Републике Српске одржаном у фебруару у дворани Ненад Баштинац, изабраници Ненада Игњатића су на три и по минута до краја меча имали чак 20 поена више у односу на Зеничане (42:62).

Очекивало се да сусрет лако буде приведен крају, али тада долази до великог повратка у утакмицу кошаркаша Челика, који за само 2 минута постижу чак 15 везаних поена, али је, срећом, потпуни и несвакидашњи преокрет изостао након што је крилни центар ОКК Борац Марко Братић поентирао за два поена.

Црвено-плави су одлично ушли у меч након што су првим поенима споменутог Братића на утакмици на 2 минута до краја прве четвртине стекли предност од девет поена (7:16), док је након 20 минута игре предност нашег тима износила 5 поена (27:32).

Трећа четвртина понудила је најбољих 10 црвено-плавих минута на утакмици; у том периоду постигнуте су, између осталог, четири тројке (2 Лабус и по једна Ковачевић и Матошевић), па се у посљедњи квартал ушло при огромних +23 (34:57).

Изгледало је тада да вицешампиони Републике Српске неће имати никаквих проблема да славе убједљив и веома важан тријумф на старту бх. јуниорске лиге, поготово кад су у посљедњих двјестотињак секунди ушли при предности од већ споменутих 20 поена. Међутим, кренуо је тада низ Челика, започет тројком Анеса Подојка, а закључен поенима Харуна Алића уз прекршај за 57:62.

Исти играч није искористио додатно слободно бацање, да би, након неискориштених напада на обје стране, 37 секунди прије посљедњег оглашавања сирене Марко Братић отклонио све дилеме око коначног исхода.

У домаћем саставу по 13 поена су постигли Харун Алић и Ахмет Бегић, док је један мање забиљежио Анес Подојак. У саставу ОКК Борац најефикаснији је са 14 поена био Давид Ковачевић, док је двоцифрен број кошева постигао још само капитен Милош Аничић (13).

Иначе, на утакмицу са Челиком у дресу ОКК Борац је дебитовао плејмејкер Славиша Њежић, доскорашњи члан Баскета 2000, који је за нешто више од 6 минута на терену постигао 2 поена.

У другом колу Лиге младих БиХ, ОКК Борац ће 1. априла од 15 часова у дворани Обилићево снаге одмјерити са јабланичком Турбином.

ЧЕЛИК – ОКК БОРАЦ 60:64 (10:16, 17:16, 7:25, 26:7)

ЧЕЛИК: Смајловић, Алић 13, Бегић 13, Имамовић, Сепер 5, Кукић, Подојак 12, Рахмановић 6, Бркић 2, Порча 6, Салчин 3, Карић.

ОКК БОРАЦ: Аничић 13, Савић, Стакић 8, Вукајловић, Ковачевић 14, Предић, Лабус 8, Зубовић 4, Братић 9 (11 скокова), Њежић 2, Матошевић 6, Гатарић. Тренер: Ненад Игњатић.

 

(борац-спорт, фото: борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 61 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20264980 .