Подијели

Пораз ОКК Борац у Билећи

Кошаркаши ОКК Борац забиљежили су синоћ трећи узастопни, а укупно једанаести пораз у оквиру Прве лиге Републике Српске изгубивши у Билећи, у 19. колу, од екипе Хеа резултатом 77:51. Црвено-плави су у мечу са прошлосезонским полуфиналистом плеј-офа, којег су у првом дијелу сезоне у Бањалуци савладали резултатом 66:60, наступили без Небојше Николића, Душка Раце и Владана Драгичевића, а за остатак црвено-плавог тима синоћ је незаустављив био Милош Фимић, којем је већ након првих двадесет минута недостајао само један скок до дабл-дабл учинка.

Изабраници Бојана Божића на одмор између прве двије четвртине отишли су при минусу од једног поена (17:16), а већ у другом десетоминутном кварталу пулени Бориса Јокановића почели су да граде предност и усмјеравају утакмицу у, за себе, жељеном смјеру. Друга четвртина, наиме, кренула је серијом Хеа 11:0 након првих 5 минута тог дијела игре за двоцифрени плус (28:16), а нешто касније, поенима већ споменутог Фимића са линије за извођење слободних бацања, Билећани су стекли максимални плус у првом полувремену (37:20).

Половином трећег периода, тројком капитена Сергеја Пуцара, ОКК Борац је запријетио и заостатак смањио на само 6 поена (39:33), а одмах потом, након грешке младог члана домаће екипе Ђорђа Радмиловића у додавању, кренуо у атак ка додатном топљењу предности Хеа. Међутим, прво је Мирза Тодоровац направио грешку у вођењу лопте, што је Хео казнио тројком Дејана Ивковића, да би одмах потом Вања Самарџић направио неспортску грешку по изгубљеној лопти и кола су поново кренула низбрдо. Четврта четвртина протекла је у знаку Божидара Радовановића, који је у том дијелу игре постигао 14 поена и био максимално прецизан у шуту ван линије 6.75 метара, постигавши четири тројке и омогућивши свом тиму коначни плус од 26 поена.

У домаћем тиму најефикаснији је био Милош Фимић са 28 поена, чему је додао и 13 скокова, док је Божидар Радовановић, како рекосмо, постигао 14. У редовима ОКК Борац двоцифрен број поена крај свог имена уписао је само Сергеј Пуцар (16), а по 8 су постигли Мирза Тодоровац и Андреј Микеш.

У наредном колу ОКК Борац ће, у једној од кључних утакмица у борби за опстанак у прволигашком друштву, у дворани Борик угостити вишеградску Варду, која је синоћ пред домаћом публиком декласирала Рудар из Угљевика (96:67) и по броју бодова се изједначила са Божићевим изабраницима, који су у првом дијелу сезоне поражени од Вишеграђана резултатом 76:71.

ХЕО – ОКК БОРАЦ 77:51 (17:16, 20:8, 12:14, 28:13)

ХЕО: Аграмовић 7, Де. Ивковић 7, Попара 2, Савић 3, Фимић 28 (13 скокова), Да. Ивковић 5, Куљић 7, Радовановић 14, Ковач 2, Радмиловић 2. Тренер: Борис Јокановић.

ОКК БОРАЦ: Вукотић 2, Тодоровац 8, Аничић 2, Ристић 2, Барбарез 5, Путник 4, Микеш 8, Ћулум 2, Самарџић 2, Пуцар 16 (8 скокова). Тренер: Бојан Божић.

(борац-спорт, фото: борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 45 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20266238 .