Подијели

Пејић: Младима дати шансу

До половине јула чекала се одлука Милоша Пејића да ли ће и ове сезоне водити тим Борац Нектара Бањалука, а онда је услиједио позитиван одговор овог младог тренера из Србије. Како каже, наставио је сарадњу јер сматра да са бањалучким клубом може остварити зацртане циљеве.

О конкретним циљевима још је рано говорити јер још нисмо ни комплетирали тим, али у суштини договорили смо да се иде на подмлађивање екипе и рад са домаћим играчима, на шта сам пристао јер мислим да има потенцијала који није представљен како би требало – каже Пејић.

У Борац Нектар Бањалука стигао је пред крај прошле сезоне, тачније почетком Лиге осам, замијенивши Слободана Николића. Послије серије лоших резултата, "пивари" су направили заокрет и редом су падали сви фаворити. На клупи је сједио Милош Пејић, који вјерује да Борац Нектар Бањалука и ове сезоне може да пуни дворану "Борик" као пред крај прошле, када је он стигао.

- Пуна дворана је показатељ да се нешто добро ради. Надам се да ће тако бити и ове године – истиче Пејић.

Припреме Борац Нектара Бањалука почеле су у другој седмици августа, а како тренер Пејић каже, до 1. септембра радиће се у Бањалуци.

- Након тога почећемо са одигравањем утакмица. Већ смо договорили неке противнике, из Краљева, Новог Сада, а учествоваћемо и на неколико турнира – додаје Пејић.

Коначан састав тима још није познат, а на прозивци су се појавила тројица новајлија. Четврти који је требало да буде ту, плејмејкер Рашад Вест, напустио је клуб јер је имао проблема са агентом у САД. Стигли су Милан Јањушевић, Хрвоје Пуљко и Јошко Гарма. Пејић каже да се ради о добрим играчима.

- Познајем их добро, посебно Јањушевића. Пратим њихов рад већ дуже вријеме. Сад треба да се уклопе у нови амбијент и наш систем рада. Мислим да неће бити проблема и да се ради о правим појачањима – каже тренер "пивара".

Њима је прикључено и неколико јуниора, а ту су и тројица играча из прошлогодишњег састава, Никола Ђурасовић, Игор Јосиповић и Бојан Милиновић.

- Млади ће добити шансу да покажу шта знају и добро је да се клуб оријентише на домаће играче, мада знамо да најбољи бањалучки кошаркаши играју вани. Ја бих волио да их све можемо окупити, али знам да је то тешко – нагласио је Пејић.

Жао ми је Ротбарта

Иако је тренер Милош Пејић био увјерен да ће центар Роберт Ротбарт остати у тиму, то се није остварило.

- Сви смо жељели да он остане, али он има друге планове, веће амбиције, што је добро за једног играча. Тражимо адекватну замјену – закључио је Пејић.

(Спорт клуб)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 29 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20248805 .