Подијели

Борац након преокрета до побједе, Рио Сузуки на проби (Фото)

Фудбалери Борца стигли су јуче до четврте побједе у пријатељским утакмицама током припрема за наставак Прве лиге Републике Српске савладавши на помоћном терену Градског стадиона екипу Звијезде из Градачца, члана Прве лиге ФБиХ, резултатом 3:2. Изабраници Вулета Тривуновића су до резултатске предности стигли у уводним минутима утакмице, Звијезда из јединих прави шанси стигла до преокрета до краја полувремена, да би Борац у финишу постигао два гола за само 60-ак секунди и забиљежио четврти тријумф у припремном периоду, након што су претходно савладани БСК, Слобода (Нови Град) и Слобода (Мркоњић Град).

"Црвено-плави" су, како рекосмо, резултатски плус стекли у раној фази утакмице: у 4. минуту је Иван Делић извео корнер са десне стране, голман гостујуће екипе Василије Колак одбранио је шут Петра Кунића, а најприсебнији у наставку акције био је капитен нашег тима Борис Распудић. У 26. минуту Борисав Ерић је приликом центаршута са лијеве стране погодио горњи дио пречке, па је лопта завршила ван граница игралишта.

У 34. минуту пулени Бојана Магазина стигли су до изједначења: код акције Звијезде, одбрана Борца није реаговала на одговарајући начин и отклонила опасност испред гола, дозволивши да лопта стигне у зону шута до Ермина Хусеинбашића, који силовито шутира искоса са десне стране и матира голмана Борца Немању Тркуљу.

Минут прије одласка на одмор, Звијезда постиже водећи гол. Након прекршаја на десној страни, Џенан Мујагић је центрирао пред гол Борца, а највиши у скоку је био Обрен Цвијановић.

У 65. минуту Милош Ђорђевић је упутио идеалан центаршут са лијеве стране, а најбољи стријелац Борца у припремном периоду са седам голова Петар Кунић главом је шутирао директно у добро постављеног Колака.

Шансу да заигра на јучерашњој утакмици добио је и 18-годишњи везиста из Јапана Рио Сузуки, рођен 1998. године у Токију, а који се од суботе налази на проби у редовима Великана из Платонове. Сузуки је завршио фудбалску академију BFA (British Football Academy) у главном граду Јапана, а почетком године је стигао у табор загребачког Динама, тренирао са другим тимом, али се, због изузетно јаке конкуренције, није изборио за потпис уговора. У јучерашњем дуелу са Звијездом наступио је у посљедњих 15 минута, над њим је начињен прекршај, активно је учествовао код побједоносног гола из 83. минута, те у финишу утакмице одличном асистенцијом у простор у гол-шансу избацио Петра Кунића, чији је шут зауставио резервни чувар мреже Звијезде Емир Прљача.

У 80. минуту споменути Рио Сузуки је фаулиран на око 20-ак метара од гола након покушаја соло-продора, слободан ударац је извео Владан Даниловић, али је лопта отишла неколико центиметара преко пречке. Два минута касније, Борац је преко Гедеона Гузине постигао свој други гол на утакмици: са десне стране је лопту ка Гузини на лијеву пребацио Кунић, а бивши нападач Текстилца, Борчевог првог ривала у прољећном дијелу сезоне, вара Прљачу и доноси изједначење свом тиму, а само минут након тога, и вођство – Сузуки је одиграо повратни пас за Бојана Буразора чији је шут изблокирала одбрана гостију, а на одбијену лопту је натрчао Гузина и прослиједио је у мрежу.

У 87. минуту видјели смо и посљедњу шансу на утакмици: Сузуки је асистирао Кунићу који се нашао сам испред Прљаче, али није успио да постигне свој осми гол у припремном периоду.

Иначе, екипи из Градачца окршај са Борцем представљао је генералну пробу пред старт Прве лиге ФБиХ с обзиром да такмичење у федералном прволигашком друштву стартује у суботу (4. март), седам дана прије премијере у Републици Српској. Генералку пред прољећну полусезону Борац ће одиграти такође 4. марта, када ће гостовати у Градишци екипи Козаре.

БОРАЦ – ЗВИЈЕЗДА 3:2 (1:2)

стадион: помоћни терен Градског стадиона, гледалаца: 100, судија: Драган Мејакић (Бањалука), стријелци: 1:0 Распудић (4.), 1:1 Хусеинбашић (34.), 1:2 Цвијановић (44.), 2:2 Гузина (82.), 3:2 Гузина (83.).

БОРАЦ: Тркуља, Ерић, Ојданић, Распудић, Дујаковић, Радуловић, В. Даниловић, Радоја, Делић, Ђорђевић, Кунић. Још су играли: Буразор, Гузина, Зекановић, Сузуки. Тренер: Вуле Тривуновић.

ЗВИЈЕЗДА: Колак, Брчкалић, Девеџић, Петрић, Цвијановић, Дољанчић, Хевешевић, Глишић, Мујагић, Хусеинбашић, Коњхоџић. Још су играли: Прљача, Мујчић, Дамјановић, Хаџић, Муратовић, Салибашић. Тренер: Бојан Магазин.

 

(борац-спорт, фото: борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 57 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20265566 .