Подијели

ОКК Борац стигао до треће гостујуће побједе (Фото)

Кошаркаши ОКК Борац стигли су синоћ до треће гостујуће, а укупно осме побједе у Првој лиги Републике Српске савладавши у дворани Ненад Баштинац, у оквиру 16. кола, екипу Козаре резултатом 64:74. Након што су тријумфовали у Источном Сарајеву над Славијом и Теслићу над истоименим домаћином, изабраници Бојана Божића прославили су освајање два бода и у Александровцу, у којем су, над Козаром, тријумфовали и у претходне двије такмичарске сезоне.

Црвено-плави су меч са Козаром, коју чине кошаркаши јуниорског погона александровачке Игокее, одиграли веома добро, првенствено када је у питању одбрана, у потпуности неутралисавши ударни двојац домаћина Аљоша Јанковић – Далибор Илић. Плејмејкер домаће екипе је постигао двоцифрен број поена, али уз слаб проценат шута из игре (3/14), док је центар Козаре био тек нешто бољи (5/14).

Домаћи тим је на самом старту меча повео резултатом 6:0, да би црвено-плави, ношени квалитетном ролом Огњена Путника у првом кварталу, преокренули ситуацију у своју корист. Центар ОКК Борац у првих 10 минута је постигао 12 поена, од чега 2 тројке, омогућивши свом тиму да на први одмор оде при предности од 6 поена (19:25), док је у финишу другог десетоминутог периода новом тројком, на коју се мини-серијом надовезао Дејан Барбарез, на семафору био исписан резултатом 27:41.

Поенима Сергеја Пуцара 90 секунди прије краја треће дионице ОКК Борац је стекао плус од 16 поена (48:64), а максималних +17 Божићев тим имао је на самом старту посљедње четвртине (50:67), обиљежене инцидентом 7 минута прије краја меча. Наиме, након промашеног шута за три поена члана домаће екипе Душана Лакића, дошло је до кошкања између капитена домаће екипе Драгана Блесића и бека ОКК Борац Дејана Барбареза, а епилог свега било је искључење споменутих кошаркаша из игре, као и Владана Драгичевића и Сергеја Пуцара, који су са клупе за резервне играче ушли на терен.

Што се тиче индивидуалног учинка, у табору Козаре са 15 поена је најефикаснији био Немања Николић, Аљоша Јанковић је постигао 13, Далибор Илић 12, а Драган Блесић 10 поена. У нашем тиму су, такође, четири кошаркаша забиљежила двоцифрен број кошева: Огњен Путник (16), Небојша Николић (13), Дејан Барбарез (11) и Мирза Тодоровац (10).

У преосталих 10 кола ОКК Борац улази као седмопласирани тим шампионата РС са омјером од 8 побједа и исто толико пораза, а у наредној првенственој рунди ће гостовати у Бијељини тренутом лидеру Раднику.

КОЗАРА – ОКК БОРАЦ 64:74 (21:25, 11:16, 18:25, 14:8)

дворана: Ненад Баштинац у Александровцу, гледалаца: 150, судије: Миљан Шобот, Александар Први Вуруна и Жељко Петковић.

КОЗАРА: Обрадовић, Блесић 10, Петковић, Николић 15, Јанковић 13, Добрић 2, Лакић 6, Илић 12, Савић 4, Цветић, Радосављевић, Чечавац. Тренер: Жарко Милаковић.

ОКК БОРАЦ: Драгичевић 6, Вукотић 5, Раца 7, Николић 13, Тодоровац 10, Аничић 2, Сувара, Барбарез 11, Путник 16 (10 скокова), Ристић, Ћулум, Пуцар 4. Тренер: Бојан Божић.

 


(борац-спорт, фото: борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 34 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20265873 .