Подијели

Направљен велики корак ка медаљи: Јуниори ОКК Борац савладали Зворник Баскет у премијерном мечу финалног турнира

Јуниори ОКК Борац направили су огроман корак ка освајању једне од медаља на финалном турниру за шампиона Републике Српске, који се одржава данас и сутра у дворани Ненад Баштинац у Александровцу, пошто су у премијерном мечу смотре, након рововске битке, савладали екипу Зворник Баскета резултатом 74:68. У другом мечу дана домаћин Игокеа је савладала ОКК Леотар резултатом 115:51, а за сутра (10, 12, 16 и 18 часова) заказане су преостале утакмице.

У данашњем окршају Бањалучана и Зворничана, и једна и друга екипа имале су успоне и падове у игри; виђено је доста осцилација и са једне и са друге стране, те смјене "празног хода" на паркету и фантастичних минута. ОКК Борац је кренуо одлично уз пет поена капитена Милоша Аничића из два шута на старту меча, али потом "упао у црну рупу" (чак 10 везаних промашаја из игре) која је трајала све до краја првог квартала, што су формални гости искористили и серијом 17:5 за 7-8 минута на први одмор отишли при предности од пет поена (12:17).

Квалитетни минути Аничића и Давида Ковачевића, којима се прикључио и Вања Омеркадић, у уводу другог десетоминутног периода, омогућили су црвено-плавима да средином другог периода прво врате предност на своју страну (27:26), а нешто касније стекну и највећи плус на мечу (37:28). Међутим, услиједио је тада нови кризни период пулена Ненада Игњатића: направљене су чак четири грешке у фази напада, гости смањују заостатак на само један поен, а првих 20 минута закључује бек ОКК Борац Бојан Топић својим "дебитантским" кошем након повратка на паркет послије повреде скочног зглоба у мечу са Игокеом 25. децембра.

Трећи квартал почео је црвено-плавом мини-серијом за +7 (45:38), али наступила је потом криза број 3 у игри: поново су Игњатићеви момци дуго "лутали" у нападу без рјешења, што их је коштало предности, па су у одлучујућу четвртину ушли са заостатком од седам поена (49:56).

Почетак четвртог периода понудио је најбоље црвено-плаве минуте на мечу: преокрет је тројком наговијестио Даниел Лабус, а потом су се низали поени у серији за плус од пет поена (63:58) на шест минута до краја. Зворничани су се тргли од шока који их је задесио и квалитетним рјешењима у нападу поново угрозили предност ОКК Борац смањивши је на само један поен, али се одмах затим, у критичним моментима, "јавио" Стефан Стакић постигавши пет везаних поена, прво двојку за 67:64, а потом и тројку за 70:66 на само 90 секунди до краја, да би тачку на судбину Зворник Баскета тројком у посљедњем атаку ОКК Борац ставио капитен Аничић за коначних 74:68.

У црвено-плавом табору четири кошаркаша постигла су двоцифрен број поена: предњачио је Милош Аничић са 20, Стефан Стакић је постигао 16, Давид Ковачевић 15, а Вања Омеркадић 10. У екипи Зворник Баскета истакли су се Дарко Хајдуковић са 21 поеном и Лука Гламочић са 16.

Сутра од 10 часова на паркет ће изаћи екипе Зворник Баскета и ОКК Леотар, док се два часа касније у дербију турнира и мечу који ће сигурно одлучити о новом шампиону Републике Српске у јуниорској конкуренцији састају Игокеа и ОКК Борац. Од 16 часова ОКК Борац игра против ОКК Леотар, док ће од 18 часова на терен тимови Игокее и Зворник Баскета.

ОКК БОРАЦ – ЗВОРНИК БАСКЕТ 74:68

ОКК БОРАЦ: Аничић 20, Омеркадић 10 (8 скокова), Стакић 16, Вукајловић, Ковачевић 15, Предић 1, Лабус 5, Зубовић 5 (11 скокова), Братић, Матошевић, Топић 2, Гатарић.

ЗВОРНИК БАСКЕТ: Хајдуковић 21, А. Миличевић, Б. Миличевић, Митровић 2, Бошковић 4 (10 скокова), Гламочић 16, Ђ. Миличевић, Дробић, Иконић 8, Вукајловић 9, Ристић 8, Ерић.

(борац-спорт, фото: борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 36 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20266124 .