Подијели

ОКК Борац без полуфиналног турнира у кадетској конкуренцији (Фото)

Кадетска селекција ОКК Борац нажалост неће бити у прилици да се у наставку сезоне бори за трофеј намијењен шампиону Републике Српске. Изабраници Милана Јованића синоћ су у дворани Обилићево, у својој посљедњој утакмици у оквиру Суперлиге за шампиона ПКО Бањалука, поражени од екипе Студента резултатом 50:48 и опростили се од даљег такмичења.

Црвено-плавима је за продужетак наде за пласман на полуфинални турнир била потребна било каква побједа над Студентом, као и тријумф истог клуба у сутрашњем окршају са Баскетом 2000 (дворана Обилићево, 21:30 часова). ОКК Борац такмичење у Суперлиги завршава са омјером од 6 побједа и 4 пораза, док је, са друге стране, тим Студента синоћњом побједом задржао шансе да заигра на полуфиналној смотри. Наиме, у посљедње коло Студент и Баскет 2000 улазе са истим бројем бодова (15) и омјером побједа и пораза (6:3), па ће, на тај начин, сутра у директном окршају пасти одлука о томе ко ће се придружити првопласираном Рукију на полуфиналном турниру, на којем ће наступити и двије најбоље пласиране екипе које припадају добојској кошаркашкој регији.

Првих двадесет минута било је изузетно сиромашно када су у питању постигнути поени: ни једна ни друга екипа није успјела да пронађе одговарајући нападачки ритам, па је публика у дворани Обилићево за двије четвртине видјела само 37 поена (прво полувријеме завршено резултатом 19:18, оп.а.).

Првих 4-5 минута трећег квартала понудило је наставак нападачке кризе када је ОКК Борац у питању, док су домаћи, пак, успјели да вежу неколико поена из игре и половином трећег периода, тројком капитена Драгичевића, стекну максималну предност од 11 поена (29:18).

До уласка у посљедњи десетоминутни период предност домаћих је, серијом ОКК Борац након Јованићевог минута одмора, смањена на само три поена (35:32), док је одлучујући период почео, по ОКК Борац, на најбољи могући начин: тројкама Матеја Милојевића и Стефана Ожеговића за +3 (35:38). Чинило се тада да је Јованићев тим коначно у налету и да ће успјети да преломи меч на своју страну, али нажалост није било тако; примјетна је била велика доза нервозе у игри кошаркаша ОКК Борац, рука је дрхтала у кључним моментима меча, а домаћи су искористили прилику која им се указала и серијом 10:0 стекли предност од седам поена (45:38) на само три минута до краја.

Наду ОКК Борац да, упркос лошијој партији, може да стигне до побједе тројком 11 секунди прије краја вратио је Стефан Ожеговић за -1 (49:48), да би исти играч у посљедњем атаку ОКК Борац ка кошу Студента, након једног реализованог бацања од стране најефикаснијег играча утакмице Дејана Павловића, промашио шут ван линије 6.75 метара.

Споменути Дејан Павловић је у побједи Студента учествовао са 22 поена, док је други стријелац тима на синоћњој утакмици био Павле Ступар (11). У црвено-плавом табору предњачио је Стефан Ожеговић са 19 поена, од чега три тројке (све три у посљедњој четвртини), а двоцифрен број поена у дресу ОКК Борац постигао је још само Матеј Милојевић (12).

СТУДЕНТ – ОКК БОРАЦ 50:48

дворана: Обилићево, гледалаца: 100, судије: Здравко Зечевић и Самојко Вранац.

СТУДЕНТ: Бојанић 2, Гајић, Шубара 4, Павловић 22, Копреновић, Петровић 1, Драгичевић 9, Ступар 11, Станковић, Пејић 1, Радинковић, Бенић.

ОКК БОРАЦ: Драгојевић 2, Јовановић 2, Урић, Стојановић, Бањац, Ожеговић 19 (3 тројке), Трамошљика 8, Шарић, Милојевић 12, Маџар 5, Блажевић, Булатовић. Тренер: Милан Јованић.

 


(борац-спорт, фото: борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 40 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20266282 .