Подијели

Кошаркаши Борац Нектара Бањалука почели припреме

Кошаркаши Борац Нектара Бањалука почели су припреме у другачијем саставу од најављеног, пошто је плејмејкер Рашад Вест морао да напусти клуб због, како су навели, проблема са агентом у САД, а стигао је и крилни центар Јошко Гарма.

Ради се о двадесетседмогодишњем кошаркашу који долази из Хрватске, а играо је за Загреб, Босну, АЕК и мађарски ЗТЕ. Одлазак Веста задао је нове проблеме "пиварима" који су одмах кренули у потрагу за плејмејкером. Овај Американац био је најављен као велико појачање.

- Он је изванредан играч који је дочекан како треба и био је задовољан оним што је видио овдје, али је дошло до великог неспоразума с агентом у Америци и он је морао да се врати. Мислим да је био споран некакав уговор што би њему правило велике проблеме, мада нама ништа није сметало. Имали смо коректан однос, али та релација с његовом агенцијом није чиста – каже тренер Милош Пејић.

Он додаје да ће бити тешко пронаћи праву замјену за Веста.

- Тражимо, има неких разговора, али је веома слаб избор. Морамо што прије наћи доброг плејмејкера. На нашем тржишту их је мало, а и прескупи су за Борац Нектар Бањалука, а морамо да уклопимо и квалитет и новац – каже Пејић.

На прозивци су се појавили и млади играчи из домаћег погона.

- Велики је број младих који је прикључен. Сигурно ћемо им посветити већу пажњу. Везани су за Бањалуку и морају да буду провјерени њихови квалитети. Добра је ствар имати играче из свог града, али није нимало лако створити квалитетне играче - истиче Пејић.

Кошаркаши Борац Нектара Бањалука три недјеље радиће у Бањалуци, а потом ће почети са одигравањем контролних утакмица.

- Пријеподне радимо у теретани и на отвореном, а послијеподне у дворани. Тако ће бити до почетка септембра. Онда слиједе утакмице и турнири. Ићи ћемо у Нови Сад и Краљево, а потом и угостити неколико екипа – додао је Пејић.

О амбицијама још не жели да говори.

- У зависности од тога какав ћемо тим саставити, говорићемо о амбицијама. Рано је говорити о томе. Тражимо још центра и плејмејкера – истиче тренер Борац Нектара Бањалука Милош Пејић.

Састав

На прозивци су се појавили играчи с уговорима, Јошко Гарма, Милан Јањушевић, Хрвоје Пуљко, Никола Ђурасовић, Бојан Милиновић и Игор Јосиповић. Окупило се и неколико јуниора, те играча који се налазе на проби.

- Коначну одлуку о томе ко ће остати донијеће тренер – рекао је директор Слободан Симовић.

Од млађих играча ту су Милош Николић и Огњен Милекић, а из прошлогодишњег састава Небојша Павловић. Враћен је Слободан Мичић, а на проби се налази и Милан Родић, који је прошле године играо за Славију.

(Фокус)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 39 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20213577 .