Подијели

По побједу у Фочи за ''мир у кући'' пред дерби са Зворничанима

Након што су у прошлом колу, након резултатског преокрета, резултатом 2:1 савладали посљедњепласирани тим шампионата Борац из Шамца, фудбалери Великана из Платонове и у деветом првенственом колу ће снаге одмјерити са тимом из доњег дијела табеле. Овог пута, у питању је фочанска Сутјеска, која је одлично стартовала у текућем шампионату савладавши Слогу у Добоју и Подриње у Фочи, али потом и нанизала шест пораза, па су Фочаци, пред девето првенствено коло, 11. на табели са само два бода више од "фењераша" шамачког Борца.

Ипак, као и пред претходни дуел са имењаком из Шамца, шеф стручног штаба Владо Јагодић напомиње да екипу на стадиону крај Ћехотине не очекује нимало лак задатак.

- Гостујемо екипи која је у посљедњих шест утакмица забиљежила шест пораза и тога смо свјесни. Борац је ушао у серију без пораза, сада већ у серију побједа и настојаћемо да и у Фочи стигнемо до три бода и сматрам да имамо екипу која може да се супротстави Сутјесци. Имао сам прилику неколико пута да учествујем у дуелима Сутјеске и Борца и знам да су ти мечеви увијек неизвјесни, утакмица увијек буде добра и тако нешто очекујем и у суботу. Мислим да су играчи свјесни тежине бодова из Фоче јер нам долази дерби са зворничком Дрином, а ускоро ће на ред доћи и осмина финала Купа Републике Српске – истакао је Јагодић у најави утакмице.

Према његовим ријечима, играчки кадар је релативно повољан.

- На располагању и даље није Александар Кондић, који се опоравио од повреде и одрадио контролну утакмицу одиграну јуче између наша два тима, међутим из предострожности га нећу водити у Фочу јер је боље да овде одради два тренинга и да провјеримо његове могућности у куп-утакмици. Најновији проблем нам представља повреда Арманда Манцеа, тек сад смо сазнали да осјећа бол у стопалу, тренутно је на сликању како бисмо знали да ли можемо да рачунамо на њега. На располагању од раније нису Дарко Малетић и Борис Гаврић, а одлуку око тима и путника у Фочу донијећемо након данашњег тренинга.

Порази Фочака у протеклим утакмицама нису заварали ни носиоца црвено-плаве капитенске траке Бориса Распудића.

- Неће нам бити лако јер је Сутјеска нанизала неколико пораза и вјероватно им је утакмица са нама "посљедњи воз" за хватање прикључка за средином табеле. Међутим, ми се не обазиремо на њих, имамо своју рачуницу, први смо на табели и не треба да нас занимају њихови проблеми. Једини проблем можемо да будемо ми сами себи, односно наш приступ игри. Квалитет имамо, то је сигурно, у својим главама треба да урадимо то што треба, а то је да, на крају, освојимо три бода – навео је Распудић.

Сутра жријеб парова осмине финала Купа РС

Иначе, жријеб парова осмине финала Купа Републике Српске биће одржан сутра у 12 часова у просторијама Фудбалског савеза БиХ. Жријеб је тотални, с тим што ће домаћин бити екипа из нижег ранга, или слабије пласирани тим ако су екипе које се састаји из истог ранга такмичења.

Пласман у осмину финала Купа Републике Српске су изборили: Борац, Младост (Велика Обарска), Славија (Источно Сарајево), Сутјеска (Фоча), Вележ (Невесиње), Леотар (Требиње), Локањ, Власеница, Радник (Бијељина), Рудар Приједор, Борац (Козарска Дубица), Крупа, Славен (Добрљин), Козара (Градишка), Љубић (Прњавор) и Слобода (Нови Град).

(борац-спорт, фото: борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 66 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20265312 .