Подијели

Прес-конференција пред Текстилац

Пред изабраницима Владе Јагодића су два прволигашка испита која у великој мјери могу да одреде даљи ток првенства када је у питању црвено-плави табор јер ће снаге одмјерити тимовима који се налазе на другој и првој позицији на табели Прве лиге Републике Српске. У суботу од 16:30 часова на Градском стадиону клуб из Плазонове улице ће дочекати састав Текстилца из Дервенте, а затим 17. септембра гостовати у Приједору екипи Рудара.

Поводом споменутог дербија 6. кола, данас је у Трофејној сали одржана конференција за новинаре, на којој су, истовремено, представљена и два повратника у црвено-плаву свлачионицу, а у питању десни бек Срђан Бечелић, који је Борчев дрес носио у протекле двије премијерлигашке сезоне, и нападач Армандо Манце, који је за наш тим наступао у протеклој полусезони елитног бх. фудбалског такмичења.

- На свом представљању пред утакмицу са добојском Слогом, рекао сам да сви заједно морамо да радимо како бисмо Борац вратили на мјесто које му и припада. Сходно томе, ангажована су два млада, али искусна фудбалера и веома ми је драго што Бечелић и Манце поново обући дрес. Појавио се дефицит у нападачкој линији након повреде Бориса Гаврића на којег смо озбиљно рачунали, сада се тај проблем ријешио довођењем Арманда Манцеа и сигуран сам ће својом жељом и квалитетом бити од велике помоћи. Споменути дефицит у нападу био је примјетан у претходним утакмицама, неефикасни смо и вјерујем да ће се тај сегмент игре поправити Армандовим доласком. Са друге стране, имао сам прилику да тренирам Срђана Бечелића, код мене је прије годину дана био стандардан играч и не сумњам да ће нам бити велико појачање у наставку прволигашке борбе за пласман у Премијер лигу - навео је Јагодић на данашњем обраћању представницима медија, окренувши се потом првом наредном Борчевом ривалу у шампионату Републике Српске.

- У предстојећа два кола очекују нас окршаји са екипама које су боље пласиране од нас након пет кола, међутим ми знамо своје обавезе и циљеве. Екипа Текстилца игра чврсто, организовано на средини терена, а чињеница да су до сада примили само два гола довољно говори о њиховом квалитету. О њиховим амбицијама у Бањалуци говори и то да је шеф стручног штаба Текстилца Бојан Магазин јуче посматрао нашу утакмицу Купа Републике Српске против Младости из Доње Слатине, због чега није присуствовао утакмици свог тима у Добрљину. Логично је да свака екипа у Републици Српској жели да направи успјех и савлада Борац, баш као што је жељела и Младост – наставио је Јагодић, анализирајући потом опширније споменуту утакмицу која је одиграна јуче и која ја завршена побједом црвено-плавих тек након бољег извођења једанаестераца:

-  Био сам мишљења да одређени играчи који су до сада изнијели терет Прве лиге Републике Српске и одиграли све минуте морају да све одморе и освјеже пред двије наредне прволигашке утакмице. Након дуже паузе, од првог минута прилику је добио Борис Распудић, којег сам из игре извео у 58. минуту, као и Милоша Дујковића, и с обзиром да до сада нисао добио никакве негативне информације од његовом стању од стране љекарског тима, вјерујем да ће бити у комбинацији за суботњи дуел. Свих 90 минута утакмице са Младости одиграо је Иван Делић, који је постигао и гол, а затим и први шутирао једанаестерац у пенал-лутрији, али морамо да будемо опрезни са њим и да у потпуности буде јасно колико може да нам помогне јер је пропустио прошлу утакмицу због повреде. Уопштено, нисам задовољан приказаном игром у јучерашњој утакмици, међутим идемо даље и био би гријех да било кога отпишем из комбинација већ након ове утакмице, међутим, поједине опомене су упућене, некима можда и посљедње. Откако сам ја преузео вођење тима, одиграли смо 5 утакмица: 2 првенствене, 2 контролне и 1 куп-утакмицу и сви фудбалери су добили прилику да играју и да се докажу и покажу. Према саставима за наредне мечеве, свима ће бити јасно ко полако губи позицију и ко ће морати добро да се озноји и да "загризе" да би био на мјесту на којем жели да буде – истакао је Јагодић.



(борац-спорт, фото: борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 68 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20265132 .