Подијели

Импозантан учинак млађих селекција на старту сезоне

Ако се "по јутру дан познаје", ако ћемо да судимо по почетку такмичарске сезоне, млађе селекције Фудбалског клуба Борац, предвођене својим тренерима, имаће на крају такмичења за сезону 2016-17 много разлога за задовољство. Наиме, предпионири, пионири, кадети и јуниори, предвођени са тренерске клупе Предрагом Мајкићем, Драганом Бенићем, Миланом Станивуковићем и Жељком Врањешом, у првих мјесец дана пружају одличне партије које су пропраћене сјајним резултатима вриједним сваке пажње како у БиХ, тако и шире.

Омладинци Великана из Платонове у текућој такмичарској сезони надмећу се у Омладинској квалитетној лиги Републике Српске (предпионири и пионири), док се њихови старији другари, кадети и јуниори, боре за бодове у Омладинској лиги БиХ, која је такође под патронатом фудбалског савеза из Алеје Светог Саве. Борчеви дјечаци су од почетка сезоне одиграли 14 утакмица: кадети и јуниори по 5, а млађи пионири и пионири по 2, а у споменутих 14 окршаја са ривалима забиљежен је бриљантан учинак од чак 12 побједа, 1 ремија и 1 пораза уг импозантан омјер постигнутих  и примљених голова 74:7!? Гледајући учинак кроз призму статистике, долази се до податка да Борчеви млади фудбалери постижу више од 5 голова по утакмици (прецизније 5.29 по мечу), а да примају само 0.5!?

Захваљујући горе споменутом учинку, чак три млађе селекција клуба из Владике Платона 6 "шепуре" се на лидерским позицијама у својим такмичењима: предпионири, пионири и јуниори, док су кадети пети, али са само два бода мање од лидера шампионата Козаре из Градишке.

Предпионири и пионири су, како смо већ рекли, у досадашњем току сезоне у Омладинској квалитетној лиги (група Запад) одиграли по двије утакмице и још увијек, срећом, нису били приморани да ваде лопту из своје мреже. Предпионири, којима са клупе командује Предраг Мајкић, постигли су 12 голова: на Градском стадиону су савладали Рудар Приједор резултатом 5:0, док су у Прњавору, на стадиону Борик, против тамошњег Љубића били још силовитији (0:7).

Пионири, пулени Драга Бенића, у уводна два кола су постигли 8 погодака: у првом колу су забиљежили минималну побједу над тимом из Приједора (1:0), а, као и њихови млађи другари, такође су седам пута затресли мрежу прњаворског лигаша.

Кадети су у првих пет кола уписали 3 побједе, те по један реми и пораз, укупно су тресли мрежу ривала 25 пута, а само четири пута су капитулирали и морали да крену са центра. У првом колу су поражени од Жељезничар Спорт тима резултатом 1:0, затим су услиједиле двије сигурне побједе над Братством из Босанске Крупе (10:0) и новоградском Слободом (2:5), потом је забиљежен реми са Рудар Приједором (1:1) и на крају, у посљедњем колу, демонстрација силе над Слободом из Мркоњић Града (9:0). Такав учинак, како смо навели, изабранике Милана Станивуковића довео је до пете позиције на првенственој табели са 10 бодова, али са само два бода минуса у односу на Козару, којој ће гостовати предстојећег викенда.

Јуниори су након првих пет кола и даље "неокрзнути" – Лука Граховац, Владан Даниловић, Радован Перишић, Славиша Максимовић, Милош Кукић и саиграчи "заковани" су за лидерску позицију са максималних 15 бодова. Премијера је донијела тријумф над Жељезничар Спорт тимом (1:2), друго коло побједу над немоћном екипом Братства (10:1), услиједила су потом два гостујућа тријумфа и то над Слободом из Новог Града (0:5) и Рудар Приједором (0:4), те на крају славље у дуелу са мркоњићком Слободом (8:1), па се, кад се све сабере, долази до 29 постигнутих голова и само 3 примљена!?

Борац може да се похвали и одличним индивидуалним учинком јер се такође у три селекције дјечаци из црвено-плавог табора налазе на лидерским позицијама када је у питању листа стријелаца!? Наиме, од 12 постигнутих голова предпионири 4 су дјело Александара Гаврића којем након два кола у леђа гледају саиграч Вељко Рауш, те Теодор Добријевић (Рудар Приједор) и Немања Гламочак (Слобода МГ) са 3 постигнута гола.

Даље, од 8 голова које су постигли пионири, половина "отпада" на Стефана Стојичића, чији је најближи пратилац Александар Легеновић (Љубић) са голом мање. Од 25 голова, колико је, како смо рекли, у првих пет мечева постигао кадетски тим, 10 је дјело двојца Огњен Солдат – Милан Ненад, који су по пет пута славили своје поготке са саиграчима. Захваљујући  том учинку, Солдат и Ненад су тренутно на трећем мјесту листе стријелаца, иза Бранка Ђукића (Жељезничар Спорт тим) са 7 и Бењамина Чатаковића (Крајина Цазин) са 6 голова.

На крају, долазимо до импозантног учинка члана јуниорског тима Радована Перишића, који је ове сезоне неумољив! Нападач тима који са клупе предводи Жељко Врањеш у првих пет мечева је постигао 14 голова, а његови први пратиоци на листи најефикаснијих играча су Ахмед Шахиновић (Јединство Бихаћ) и Давид Куриџа (Рудар Приједор), који су постигли по 9 голова мање од Перишића, који је, рецимо и то, на свакој досадашњој утакмици бар по једном матирао противничке голмане, а посебно инспирисан је био у дуелу другог кола са Братством, када је чак 6 пута натјерао публику на фудбалском здању у Платоновој улици да му аплаудира!?

Разлога за задовољство, читајући све наведено, свакако да има; преостало је још да се младим фудбалерима прикључи и сениорски тим, који се такмичи у Првој лиги Републике Српске, и почне да биљежи резултате какве армија навијача у црвено-плавом очекује и већ од наредног љета поново заигра у Премијер лиги БиХ.

(борац-спорт, фото: борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 35 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20266146 .