Подијели

Прес-конференција пред Козару

Фудбалери Борца ће у другој првенственој рунди поново играти пред домаћом публиком. Изабраници Зорана Драгишића сутра ће у Платоновој 6, у истом термину као и против Славије на премијери (19 часова), укрстити копља са Козаром из Градишке, која је на старту шампионата резултатом 1:0 савладала тим Звијезде 09 из етно села Станишићи.

Након неријешеног исхода са "соколовима" у првом колу, пред црвено-плавима се налази императив побједе, од којег, како је истакао Драгишић на данашњој конференцији за новинаре, екипа неће и не жели да бјежи.

- Апсолутно смо свјесни да ће Козара сутра увече пружити свој максимум, чак и више од тога јер свакој екипи импонује наступ на Градском стадиону и пред бањалучком публиком и окршај са екипом каква је Борац. Међутим, уопште не желим да се осврћем на то ко нам је ривал, већ гледам само своју екипу. Мислим да смо читаву седмицу добро радили, да смо концентрисани и усмјерени ка једној ствари, односно освајању три бода. Даћемо свој максимум како бисмо обрадовали наше вјерне навијаче, скаутирали смо састав Козаре, знамо одакле нам пријети највећа опасност и надам се најбољем сутра, односно побједи и освајању три бода – навео је данас Драгишић, истакавши да ће сутра у комбинацији за меч бити и Гедеон Гузина, Борисав Ерић и Немања Вејновић, који су због три жута картона пропустили меч првог кола, док се у протоколу неће наћи повријеђени Александар Малбашић (дисторија зглоба), Дејан Поповић (црвени картон), те од раније повријеђени Дарко Малетић и Борис Распудић.

Задњи везни фудбалер нашег тима Ненад Кисо увјерен је да прво славље у сезони неће изостати.

- Као што је и шеф рекао, сутра смо фаворити и ићи ћемо на побједу. Не бјежимо од те улоге и даћемо све од себе да упишемо прва три бода у Првој лиги Републике Српске. Надам се да ће нас подржати што већи број навијача, шеф нас је одлично припремио за меч и надам се да неће бити проблема у остварењу нашег циља, односно да Козара нема шта да тражи на Градском стадиону – категоричан је Кисо.

Стријелац гола за Борац у првом колу Синиша Радоја у први план истиче мотив који тимови из околине имају против Борца.

- Играо сам за клубове из Борчевог окружења и знам како те екипе, без обзира на проблеме које имају, доста мотивисано дочекују дуеле са Борцем. Кад се игра против Борца, сви ти проблеми се заборављају и даје се више од свог тренутног максимума. Међутим, то нас пуно не интересује јер смо убијеђени да смо много квалитетнија екипа, а то ћемо морати и доказати једном стрпљивом и упорном игром којом ћемо, надам се, обрадовати наше навијаче којима се захваљујем на подршци у првом колу и томе се надам и сутра увече – поручио је Радоја.

Милуновић: Дуг према бившим фудбалерима "никад мањи"

Присутним представницима медија данас се обратио и члан Управног одбора Дарко Милуновић, који се дотакао пар текућих тема у Великану из Платонове.

- Могу да кажем да је дуг према бившим фудбалерима никад мањи и да за њих 11 износи око 100 000 КМ. Борац у овом тренутку не дугује ништа Манцеу, Ружићу, Комљеновићу, Видовићу..., исплаћени су и Ђилас, Милосављев, Рајовић, Прљевић, а ускоро би требало да буде ријешен и случај Жељка Ђокића. Остали су нам још и Радиновић, Предраговић, Рунић, Грујић... и та дуговања ће бити ријешена закључно са септембром. Такође, завршен је и тендер за изградњу тренинг-комплекса иза сјеверне трибине, а након жалбеног рока биће изабран најбољи понуђач са којим ће Град Бањалука потписати уговор. На добром смо путу и да у току наредног мјесеца ријешимо спор са Фудбалским клубом Џаја, како бисмо одблокирали рад клуба по том питању. Рјешавање једне ставке је тренутно пролонгирано, а односи се на изградњу ложа које су планиране на западној трибини Градског стадиона. Извођач који је требало и да финансира добар дио радова је одустао, тако да смо принуђени да тражимо план Б. Иато тако, преполовљен је и дуг према фудбалским савезима и сада износи око 20 000 КМ – навео је Милуновић, истакавши да је Борац уложио жалбу на Првостепену пресуду Дисциплинске комисије ФС БиХ, према којој клуб бившем фудбалеру црвено-плавих Тонију Јовићу дугује 10 000 КМ.

Такође, данас се представницима седме силе обратио и Зоран Декет, менаџер компаније Јувента, која је дистрибутер спортске опреме Диадора, у којој ће, према Декетовим ријечима, Борац наступати у наредне 4 године.

 


(борац-спорт, фото/видео: борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 20 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20263814 .