Подијели

Прес-конференција пред Славију (Фото/Видео)

Првенствена пауза остаје иза фудбалера Борца, од сутра крећу борбе за освајање прволигашких бодова и повратак у Премијер лигу БиХ, елитни ранг бх. фудбала. У првом колу Прве лиге Републике Српске изабраници Зорана Драгишића ће на Градском стадиону, од 19 часова, угостити екипу Славије из Источног Сарајева, која је прошлу такмичарску сезону, као и наш тим, завршила у зони испадања и била приморана да се пресели у нижи ранг.

Драгишић се пред дерби са "соколовима" налази у великим проблемима када је у питању одабир играчког кадра који ће се сутра супротставити старом знанцу. Наиме, чак 4 фудбалера која су овог љета стигла у Платонову 6 сутра неће моћи да помогне саиграчима да савладају прву препреку на путу ка шампионској титули; нападач Борис Гаврић, који је у Борац стигао као најбољи стријелац Прве лиге ФБиХ у прошлој сезони носећи дрес Новог Травника, доживио је повреду укрштених лигамената па ће према препоруци љекара морати "под нож", те је тиме за њега предстојећа полусезона завршена и прије почетка, док због пренесених жутих картона из претходних клубова утакмицу са трибина морају да гледају и други нападач Гедеон Гузина (стигао из Текстилца), лијеви бек Борислав Ерић, придошлица из приједорског Рудара, те штопер Немања Вејновић, који је црвено-плаве редове појачао управо из табора сутрашњег ривала. На све горе наведено, мора се додати и да због повреде, у протоколу неће бити ни Бориса Распудића.

- Изостанке споменутих играча не износимо као алиби, већ једноставно као чињенично стање. Вјерујем у потпуности играчима који ће сутра увече од првог минута истрчати на травњак Градског стадиона и, надам се, укњижити прва три бода. Славија нам је стари ривал како из Премијер лиге БиХ, тако и Прве лиге Републике Српске, и са тежим и реномиранијим ривалом нисмо могли да одмјеримо снаге на старту такмичења. Ипак, и на својој инаугурацији сам рекао да ће се Борац у свакој утакмици поставити са амбицијама да тријумфује и да нам је једини циљ у предстојећој такмичарској сезони освајање титуле, како бисмо већ од наредне сезоне поново играли у Премијер лиги БиХ – поручио је на данашњем обраћању представницима медија Зоран Драгишић.

Саиграче ће, као носилац капитенске траке, повести Асмир Авдукић, који је претходних годину дана носио дрес бијељинског Радника.

- Припреме смо одрадили максимално јако и добро и спремни дочекујемо прволигашке мечеве. Знамо да нас очекује изузетно захтјевна сезона, али, са друге стране, нас интересује само освајање првог мјеста и вјерујем да ће тако и бити уз подршку наших навијача – истакао је Авдукић.

 


(борац-спорт, фото/видео: борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 10 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20264364 .