Подијели

Представљени Авдукић, Даниловић и Гаврић, ускоро промоција дреса и сезонских карата

У Трофејној сали на Градском стадиону данас је одржана конференција за новинаре, на којој су се присутним представницима медија обратили члан Управног одбора Фудбалског клуба Борац Дарко Милуновић, спортски директор Бранимир Тулић и три фудбалера која су у текућем прелазном року појачала редове Великана из Платонове: голман Асмир Авдукић, нападач Борис Гаврић и задњи везни Владан Даниловић.

Асмир Авдукић (1981. годиште) црвено-плаву опрему је поново задужио након што је једну сезону носио дрес бијељинског Радника, који је синоћ, додајмо, дебитовао на европској сцени, Борис Гаврић (1990. годиште) у Бањалуку и Борац долази са епитетом првог стријелца Прве лиге ФБиХ у протеклој сезони јер је на 28 утакмица наступајући за Нови Травник постигао чак 24 гола. Најмлађи међу данас представљеним појачањима, Владан Даниловић (1999. годиште) у Борац стиже из редова фочанске Сутјеске, члан је кадетске репрезентације Републике Српске и важи за једног од најталентованијих фудбалера у својој генерацији, што је потврдио и на недавно одржаном турниру за кадете Стеван Нештицки у Новом Саду.

Испред управе клуба говорио је Дарко Милуновић и то о изградњи помоћних терена иза сјеверне трибине Градског стадиона који су рак-рана црвено-плавих, затим донаторској вечери која је одржана прије 14 дана на Градском стадиону, планираним приходима клуба у наредном периоду, инфраструктурним захватима на западној трибини...

- Тендер за изградњу помоћних терена је расписан и радови би требало да почну најкасније 1. августа и планираном динамиком требало би да трају 4 недјеље. Биће изграђен 1 помоћни терен са вјештачком травом, те један мањи за млађе нараштаје, уз све пратеће садржаје. Такође, планирани су и одређени захвати на западној трибини, односно реновирање постојећих ложа. Планирамо да направимо 8 отворених и 16 затворених ложа, које би се по цијенама од 10 000 КМ (отворена), односно 5 000 КМ (затворена) продавале потенцијалним улагачима у клуб. У наредној сезони циљ је и да Борац има свог генералног спонзора који би, за цијену од 200 000 КМ, добио рекламни простор на новом дресу Борца који ће израђивати фирма Диадора, а том спонзору би припало и 300 сезонских карата које ће се продавати по цијени од 30 КМ. Такође, планирамо и потписивање говора са златним спонзором по цијени од 100 000 КМ чији логотип би се нашао на полеђини дреса, испод броја. Сам дрес би требало да буде промовисан у јулу. Што се тиче сезонских карата, те карте би важиле и као карте лојалности, биле би укључене у систем Lyoness, односно купци тих карата би куповином робе у преко 100 трговачких центара у Бањалуци који су укључени у Lyoness пројекат 1 посто донирали клубу. Карте би требало да све нађу на Градском стадиону већ од сљедећег петка (8. јул), а њихова продаја и дистрибуција, уз пратећу маркетиншку кампању почела би од 11. јула. Што се тиче донаторске вечери, организација је коштала око 30 000 КМ, приход од донаторске вечери је око 200 000 КМ, а до сада је на рачун Борца уплаћено око 150 000 КМ – рекао је, између осталог, Милуновић.

О спортском дијелу и припремама говорио је спортски директор Бранимир Тулић.

- Играчи који су овог љета постали наши чланови су Асмир Авдукић, Немања Тркуља, Борислав Ерић, Синиша Радоја, Радослав Прљета, Борис Гаврић, Владан Даниловић, Александар Малбашић, у екипи ће остати Армандо Манце, скоро сви детаљи сарадње су договорени и са Ненадом Кисом, до поласка на припреме на Златибор могуће је да нам се прикључи још један или највише два играча. Ту су и поједини играчи из других бањалучких клубова са којима је наш тренер Драгишић раније сарађивао. Прва контролна утакмица је у недјељу у Бусовачи против Младости из Добој-Какња, 7. јула се путује на Златибор, а прва утакмица је 9. јула против Металца из Горњег Милановца. 12. јула играмо против Младости из Лучана, 15. јула ривал нам је Грбаљ, 17. јула ОФК Петровац, а посљедњег дана боравка на Златибору играмо са цетињским Ловћеном. 23. јула је меч са Рударом у Бањалуци, 27. са добојским Жељезничаром у Добоју, а за 30. јул је заказана генерална проба са Слободом из Новог Града, а у зависности од жријеба такмичарских бројева, биће одлучено да ли ће утакмица бити одиграна на нашем Градском стадиону или Млаквама. Играчи са мањом минутажом ће играти против Наприједа којем дугујемо велику захвалност јер су нам протеклих дана, када је Градски стадион био заузет због одржавања концерта групе Милиграм, изашао у сусрет, као и бањалучки Жељезничар, који нам је такође помогао уступањем терена – истакао је Тулић.

На данашњој конференцији за новинаре, било је говора и о тужби коју је против Фудбалског клба Борац због дуговања поднио најбољи стријелац клуба у протеклој сезони Тони Јовић, формирању Б тима Борца који би чинили млади играчи и наступали у Другој лиги Републике Српске, могућности завршетка или наставка каријере повријеђеног Дарка Малетића, одигравању пријатељске утакмице са чланом Суперлиге Србије Цвеном звездом у септембру те укупним дуговањима о чему ћете више моћи да погледате у видео-снимку са конференције...

 


(борац-спорт, фото: борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 7 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20264103 .