Подијели

Гаврић, Прљета, Тркуља, Малбашић и Радоја нови фудбалери Борца

Фудбалски клуб Борац полако али сигурно попуњава играчки кадар за наредну такмичарску сезону у којој је циљ освајање шампионске титуле у Првој лиги Републике Српске и експресан повратак у Премијер лигу БиХ. Тако је, након голмана Асмира Авдукића и лијевог бека Борислава Ерића, још пет новајлија задужило црвено-плаву опрему. Наиме, сарадњу са Борцем договорили су нападач Борис Гаврић, десни бек Радослав Прљета, голман Немања Тркуља, крилни нападач Александар Малбашић и везиста Синиша Радоја.

Борис Гаврић је рођен 31. октобра 1990. године у Травнику а у црвено-плави табор долази као најбољи стријелац Прве лиге ФБиХ у протеклој сезони постигавши чак 24 гола за екипу Новог Травника на 28 утакмица на којима је наступио. Раније је наступао и за Кроацију из Сесвета, Зелину, загребачки ХАШК, Карловац, Врапче и аустријски Хелфорт.

Радослав Прљета долази као замјена за Срђана Бечелића који након двије сезоне напушта Борац и Бањалуку. Рођен је 19. новембра 1993. године на Илиџи, али је одрастао у Модричи, гдје је и започео свој фудбалски пут. Наступао је потом за шамачки Борац, Текстилац из Дервенте, а у редове Борца стиже из Орашја, гдје је наступао у протеклој полусезони и са овим клубом заузео треће мјесто у Првој лиги ФБиХ.

Чувар мреже Немања Тркуља рођен је 1. јануара 1996. године у Приједору, до сада је наступао за Козару из Градишке, члан је и младе репрезентације БиХ, а вриједи истаћи да је у прошлој календарској години изабран за најбољег спортисту Градишке и сигурно је да ће уз повратника у црвено-плави табор Асмира Авдукића додатно напредовати.

Црвено-плаву опрему поново ће носити крилни нападач Александар Малбашић (рођен 8. септембра 1992. године у Градишци), који је у Борац стигао пред почетак сезоне 2014-15, носио је црвено-плави дрес пола сезоне након чега је каријеру наставио у мркоњићкој Младости, па затим у Канади у дресу Скарбороа (Торонто). Доласком Малбашића појачана је конкуренција на крилним позицијама гдје ће му друштво правити Огњен Шкорић.

Везиста Синиша Радоја рођен је 5. септембра 1986. године у Загребу, каријеру је почео у Борцу гдје је прошао млађе категорије, афирмисао се потом у редовима БСК-а и Слободе из Мркоњић Града, а у Борац долази из редова приједорског Рудара, баш као и Борислав Ерић.

Такође, свакако треба напоменути да ће каријеру у Борцу наставити лијеви бек Огњен Петровић и штопер Бранко Трнинић, који су окончали јуниорски стаж у Великану из Платонове, а да су од млађих првом тиму прикључени Радован Перишић, Милош Кукић, Небојша Бабић и Немања Бамбураћ.

(ФК Борац)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 12 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20264309 .