Подијели

Одржано донаторско вече на Градском стадиону (Фото)

У петак увече је на Градском стадиону, у специјално опремљеном објекту на травњаку спортског здања у Платоновој 6, одржано донаторско вече Фудбалског клуба Борац под слоганом СВЕ ЈАЧИ И ЈАЧИ БОРАЦ. Донаторској гала вечери присуствовало је око 200 званица, међу којима су били бројни привредници са подручја бањалучке регије, садашњи и бивши фудбалери Борца, директори, предсједници, као и комплетно актуелно клупско руководство.

На самом почетку донаторске вечери, присутним гостима представио се хор Бањалучанке, након чега је приказан 20-минутни документарни филм под називом ИСТОРИЈСКЕ ГОДИНЕ ФУДБАЛСКОГ КЛУБА БОРАЦ, који је специјално направљен за ову прилику. Како и сам назив каже, у филму су обрађене године које се истичу у 90 година дугој историји Борца, почев од 1926. године и оснивања клуба, преко 1928. године и освајања првог трофеја, затим играња у Првој лиги Југославије и касније на европској сцени, па освајања Купа СФРЈ, Митропа купа, освајања Купа БиХ и шампионске титуле па до данас, када клуб обиљежава 9 деценија постојања.

Након приказивања документарног филма, госте су поздравили новинар и некадашњи директор Борца Томо Марић и садашњи предсједник Управног одбора Фудбалског клуба Борац Дејан Кустурић.

Члан Управног одбора Дарко Милуновић у наредним минутима презентовао је петогодишњи план развоја и функционисања Борца, који је подијељен на краткорочне и дугорочне пројекте.

- За почетак, планирамо да већ од 1. јула кренемо са продајом чланских карата, чија ће цијена, уважавајући животни стандрад грађана Бањалуке, износити 30 конвертибилних марака. Чланске карте ће тако служити и као картице лојалности, односно биће укључене у систем Lyoness, па ће власници карти куповином у преко 140 трговинских објеката одређеним процентом, који ће бити уплаћен на рачун Борца, директно помагати свом клубу. Такође, у јулу је планирано и да се изведу одређени захвати на западаној трибини, односно да се изграде затворене и отворене ложе чиме би се омогућио додатни комфор гледаоцима. Један дио реновираних ложа припашће и потенцијалним спонзорима. Један од пројеката јесте и изградња тренинг комплекса иза сјеверне трибине Градског стадиона – навео је Милуновић, који је потом говорио и о резултатским циљевима.

- Борац ће у наредној такмичарској сезони наступати у Првој лиги Републике Српске и циљ је да се оформи екипа која ће без потешкоћа стићи до шампионске титуле и нових наступа у Премијер лиги. По повратку у елиту, планирамо додатну стабилизацију клуба, а већ у сезони 2018-19 циљ Борца је освајање једног од прва три мјеста или Купа БиХ и наступ на евро-сцени. У сезони 2019-20 Борац ће се укључити у борбу за сами врх и покушати да одигра најмање два кола на европској сцени, док у сезони 2020-21 Борац мора да јуриша на шампионску титулу и направи значајнији искорак у европским куповима – закључио је Милуновић, истакавши да ће од наредне такмичарске сезоне фудбалери Борца наступати у дресовима италијанског произвођача спортске опреме Диадора.

 


(борац-спорт, фото: борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 22 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20263734 .