Подијели

Завршена омладинска Премијер лига, реми и побједа Борца у посљедњем колу

Кадетски тим Борца такмичење у омладинској Премијер лиги завршио је на седмом мјесту са 44 бода и учинком од 12 побједа, 8 неријешених резултата и 10 пораза. У посљедњем колу, одиграном протеклог викенда, изабраници Марка Тешића су ремизирали у Витезу са истоименим домаћином (1:1).

Борац је до предности стигао у 11. минуту поготком Луке Куленовића, који је са 14 голова био најефикаснији црвено-плави кадет у тек завршеној сезони. Домаћи су до изједначења стигли у 34. минуту преко Матеа Ивишића, а у 53. минуту су остали са играчем мање на терену након што је црвени картон показан Јосипу Шарићу због прекршаја као посљедњи играч одбрамбене линије над Николом Шевариком. Ипак, Тешићеви пулени нису успјели да валоризују бројчану надмоћ на терену па су морали да се задовоље освајањем једног бода.

Јуниори су сезону закључили побједом над Витежанима резултатом 1:2, што им је била укупно 18. побједа у сезони, уз 6 ремија и пораза, што им је на крају донијело 4. мјесто са 60 бодова. До одласка на 15-минутни одмор Борац је головима Радована Перишића у 24. и 32. минуту стекао сигурну предност, а у наставку су домаћи преко Јураја Петровића у 55. минуту само успјели да смање резултат.

На крају, напишимо поново да је и даље непознато да ли ће се Борчеви омладинци и наредне сезоне такмичити у Премијер лиги БиХ. Наиме, због апсурдног система такмичења у БиХ који налаже да и млађе категорије испадају из лиге уколико се то деси и сениорима без обзира који пласман остварили омладинци, играчи Марка Тешића и Жељка Врањеша нажалост наредне сезоне не би имали право да играју против вршњака Сарајева, Жељезничара, Широког Бријега, Зрињског... али с обзиром да се недавно дигла медијска прашина поводом неисправне лиценце зеничког Челика, који би могао да, на крају крајева, буде избачен из Премијер лиге, још увијек се не може са сигурношћу рећи у којем ће такмичењу сљедеће сезоне играти Борчеве млађе категорије.

КАДЕТИ

ВИТЕЗ – БОРАЦ 1:1

стријелци: 0:1 Куленовић (11.), 1:1 Ивишић (34.), стадион: Градски у Витезу, гледалаца: 20, судија: Ермин Сивац (Зеница), жути картони: Ивишић (Витез), Бамбураћ (Борац), црвени картон: Шарић (Витез, 53. минут).

ВИТЕЗ: Блажевић (од 41. минута Томичић), Бошатлија, Мартић (од 41. минута Чавлина), Шарић, Јукић, Ивишић, Зрнић (од 71. минута Блаж), Тирић, Јовановић (од 41. минута Барић), Алиловић (од 65. минута Лекић), Вујица. Тренер: Оливер Гребенар.

БОРАЦ: Чађо, Дубравац, Свјетлановић (од 41. минута Мирчић), Гвозденовић, Бамбураћ (од 41. минута Ожеговић), Шеварика (од 41. минута Ћеранић), Куленовић, Гајић, Бановић, Мрзић (од 67. минута Томаш), Стојичић (од 46. минута Вуковић). Тренер: Марко Тешић.

ЈУНИОРИ

ВИТЕЗ – БОРАЦ 1:2

стријелци: 0:1 Перишић (24.), 0:2 Перишић (32.), 1:2 Петровић (55.), стадион: Градски у Витезу, гледалаца: 20, судија: Емир Спахалић (Мостар), жути картони: Петровић (Витез), Поповић, Трнинић (Борац).

ВИТЕЗ: Бадров, Шибчић, Врховац, К. Башкарад, Рамљак, Фрањић, Шкоро, Бркан (од 78. минута Лујановић), Вујица (од 64. минута Ф. Башкарад), Петровић, Чурак. Тренер: Роберт Перковић.

БОРАЦ: Пуповац, Јекић, Петровић (од 86. минута Бубић), Милић, Бабић (од 84. минута Милаковић), Трнинић, Поповић, Станковић (од 58. минута Арежина), Милосављевић, Триван (од 75. минута Татић), Перишић (од 84. минута Јовић). Тренер: Жељко Врањеш.

(борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 8 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20264088 .