Подијели

Бивши капитен Борац Нектара постао шампион РС и као тренер

2007. као кошаркаш, 2016. као тренер! Некадашњи капитен Борац Нектара и члан генерације клуба која је под именом СКК Бањалучка пивара наступала у тадашњој Goodyear лиги Данило Палалић синоћ је освојио први трофеј у тренерској каријери. Наиме, екипа Приједора коју Данило предводи са тренерске клупе синоћ је постала шампион Републике Српске и изборила наступ у Лиги 12 БиХ наредне сезоне.

Палалићеви изабраници синоћ су у препуној дворани Младост декласирали бањалучке "студенте" у четвртој утакмици финала плеј-офа резултатом 86:61 и сасвим заслужено стигли до највећег успјеха у клупској историји. Најзаслужнији за побједу у синоћњој утакмици био је бивши члан Студента Михајло Звонар, који је свом некадашњем клубу "спаковао" 34 поена. Оличну партију пружио је и бек и капитен Дејан Злокапа са 15 поена, док је центар Ненад Јовичић забиљежио дабл-дабл учинак од 10 поена и 15 скокова.

Иначе, пулени Александра Ћикића стигли су до вођства у финалној серији након побједе у првој утакмици у дворани студентског кампуса у Бањалуци резултатом 69:55. Приједор је узвратио пред домаћом публиком побиједивши резултатом 73:66, а потом, тениским рјечником, "направио брејк" и стигао до побједе у Бањалуци резултатом 54:57 и дошао у ситуацију да пред својим навијачима подигне пехар намијењен шампиону, што се на крају и десило захваљујући, како рекосмо, убједљивој побједи од чак 25 поена "вишка" и на тај начин свом тренеру Палалићу приредио најљепшу прославу рођендана (данас Палалић пуни 34. године, оп.а.).

Иначе, Данило Палалић је, између осталог, дрес Борца, односно тада СКК Бањалучка пивара, носио у сезони 2003-04, када су "пивари" наступали у Јадранској лиги. Боје нашег тима тада су бранили и Александар Матић, Бојан Милиновић, Драган Кондић, Феликс Којадиновић, Никола Глишовић, Никола Пејовић, Предраг Чубрило, Саша Вујасиновић, Саша Вулета, Слободан Племић, Александар Дамјановић, Владан Јоцовић и Горан Старчевић.

Такође, Палалић је био и капитен Борац Нектара у сезони 2006-07 када су се "црвено-плави", побједом у финалној серији резултатом 2:1 над мркоњићком Младости, пласирали у Лигу БиХ. Тадашњу екипу Борац Нектара, поред Палалића, чинили су и Горан Милекић, Златко Јовановић, Игор Јосиповић, Небојша Павловић, Срђан Голубовић, Слободан Мичић, Владан Јоцовић, Саша Дамјановић, Бојан Милиновић, Ранко Велимировић и Томица Зиројевић. Исте сезоне Борац Нектар је освојио и Куп Републике Српске побједом над Игокеом резултатом 87:76 у финалној утакмици одиграној у дворани у Козарској Дубици.

(борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 15 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20213163 .