Подијели

Саопштење за јавност поводом испадања из Премијер лиге

Фудбалери Борца ремизирали су јуче у посљедњем колу Премијер лиге са екипом Витеза на Градском стадиону резултатом 2:2, што им је било недовољно за опстанак у елити и наредне сезоне ће наступати у Првој лиги Републике Српске. Тим поводом, Фудбалски клуб Борац огласио се данас саопштењем за јавност, које Вам доносимо у цјелости.

Фудбалски клуб Борац ће се наредне сезоне такмичити у Првој лиги РС. То је епилог резултата јучерашњег посљедњег кола Премијер лиге БиХ, у којем је наш тим два пута имао предност над Витезом, али на крају није успио да оствари побједу.

Руководство ФК Борац жели да се захвали свим људима добре воље и вјерним навијачима који су показали још једном да су срце клуба. Када нам је било најтеже били су уз нас, а поготово бодрећи нас на јучерашњем сусрету, који је одређивао даљу судбину нашег клуба. Побједници смо, јер смо успјели вратити навијаче на стадион, навијаче који су били наш дванаести играч. Податак на који смо врло поносни је тај да је просјечна посјета по утакмици, у овој полусезони, била највећа у последњих неколико година. Навијачи, хвала Вам!

Нисмо успјели да сачувамо премијерлигашки статус, а то смо поставили за циљ. Да ли је био реалан у јануару, када смо дошли у Клуб – није, да ли смо могли јуче да га остваримо – јесмо. Но, имајући у виду какво стање смо затекли у јануару мјесецу, када смо преузели клуб, то је била готово немогућа мисија. Поређења ради, сви премијерлигаши су припреме почели око 10. јануара, а ми смо имали Скупштину тек 19. јануара, први тренинг дан послије. Затекли смо играчки кадар који није могао да гарантује остварење циља, ушли смо у реконструкцију истог и у ограниченом временском периоду направиле неке грешке у избору играча. Током сезоне су нам се редом дешавали пехови да се капитен, најбољи стријелац, најискуснији играч и многи други повреде, што нам је значајно отежало пут до циља – циља до ког нисмо дошли. Вриједи напоменути да је ФК Борац у првом дијелу сезоне у 18 одиграних кола освојио 18 бодова, док смо ми у наставку сезоне у 12. одиграних кола освојили исти број бодова – 18.

Уложили смо максимум труда и напора да санирамо постојећа дуговања, јер је ФК Борац био пред стечајем и без иједног спонзора. У значајној мјери смо успјели у тој намјери, али крајњи циљ није остварен и зато већ од данас крећемо у реорганизацију клуба. Времена за кукање нема, јер је наша жеља европски, модеран и јак Борац, који ће бити системски уређен и организован.

Наш приоритетни задатак је да Борац од сезоне 2017/18 поново игра у Премијер лиги БиХ. Већ смо склопили уговор са новим произвођачем спортске опреме Диадора, чије ће дресове носити први тим и све наше млађе категорије, а бившем спонзору се искрено захваљујемо на дугогодишњој сарадњи.

Поред тога један од главних циљева је изградња помоћних терена, који би према обећањима Градске управе требало да почну да се граде у наредних неколико дана.

Радиће се на јачању Омладинске школе, из које ће млади играчи добијати прилику у сениорском погону, као и на скаутингу талената и перспективних фудбалера из окружења.

И поред недовољне подршке од стране привредних субјеката успјели смо да стабилизујемо прилике у клубу, јер смо наишли на разумијевање неколицине спонзора, којима се овом приликом захваљујемо. Такође се захваљујемо граду Бањалуци на досадашњој пруженој помоћи и надамо се да ће нам у наредном периоду и даље помагати, како би вратили наш Борац у сам врх бх. фудбала гдје му је и мјесто.

Испадали су и већи клубови од Борца у нижи ранг такмичења, али су се враћали јачи, јединственији, организованији и мотивисанији, што је и наш превасходни циљ.

Почетком наредне седмице ћемо на прес конференцији упознати спортску јавност о плановима за нову сезону, која ће бити прекретница у стварању клуба са јасном визијом.

С поштовањем,

ФК БОРАЦ

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 29 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20263556 .