Подијели

Борац испао из Премијер лиге

Борац трећи пут напушта елиту...

Приоритетни циљ, нажалост, није остварен – Борац је испао из Премијер лиге и наредне сезоне ће наступати у Првој лиги Републике Српске!? Изабраницима Борчета Средојевића за сигуран опстанак у елитном рангу бх. фудбала било је потребно да савладају екипу Витеза на Градском стадиону или резултатом 1:0 или било којом побједом са два и више голова разлике. Неријешен исход или пораз од Витеза значили су напуштање премијерлигашког ранга по трећи пут у посљедњих 11 година – нажалост, до тог сценарија је и дошло; Борац је већ након седам минута стигао до резултата који му је у потпуности одговарао, али су гостујући фудбалери освојили бод у Платоновој 6 и изборили наступ у Лиги 12, док ће Борац у сезони 2016-17 војевати битке за повратак у Премијер лигу...

Већ након седам минута долази до ерупције одушевљења на Градском стадиону: Борац је стигао до резултатске предности и резултата који му је доносио опстанак, без обзира на исход утакмице Сарајево – Олимпик, од које би, рецимо и то, Борац зависио да је којим случајем савладао госте минималним резултатом уз постигнут гол Витеза. Са десне стране, у споменутом седмом минуту, центрирао је Дарко Малетић, а на 6 метара лопту је сачекао штопер Жељко Ђокић и поспремио је у мрежу за 1:0 на семафору и велико славље око 4500 навијача, који су данас испунили Градски стадион у жељи да помогну Средојевићевим изабраницима да стигну до опстанка у елити.

Еуфорија је, нажалост, спласнула у 22. минуту, када су Витежани стигло до изједначења: на центаршут са лијеве стране одреаговао је Велибор Ђурић и главом савладао Ружића. Само минут касније Борац је био у одличној ситуацији да поново стекне резултатску предност; након паса Реџића, Манце се нашао сам испред голмана, лобовао га и погодио пречку, а лопта се одбила до Марјановића, који са свега неколико метара шаље лопту ван оквира гола.

У 31. минуту, ипак, играчи у црвено-плавим дресовима постижу други гол на утакмици: слободан ударац на десној страни извео је Малетић, а на супротној стативи највиши у скоку је био други Борчев штопер Дејан Поповић и прецизним ударцем главом матирао чувара мреже Витеза Александра Живковића.

Само девет минута касније нови шок на Градском стадиону – Јосип Шантић је искористио лошу реакцију Борчеве посљедње линије и приморао Ружића по други пут са вади лопту из своје мреже.

У наставку је Борац, наравно, све карте, бацио у напад; посјед лопте био је далеко на страни нашег тима, који је плео мрежу око Живковићевог гола, низале су се опасне ситуације пред гостујућим казненим простором, али је, нажалост, реализација изостајала. На крају, Витез је стигао до бода који му је и гарантовао наступ у Премијер лиги и наредне сезоне, у којој ће играти и сарајевски Олимпик, који је данас, слободно се може рећи како је већина фудбалске јавности и очекивала, тријумфовао на Кошеву против Сарајева резултатом 1:3. Поред Борца, у нижи ранг селе се и Славија, Рудар Приједор, Дрина, Травник и Вележ.

БОРАЦ – ВИТЕЗ 2:2 (2:2)

стријелци: 1:0 Ђокић (7.), 1:1 Ђурић (22.), 2:1 Поповић (31.), 2:2 Шантић (40.), стадион: Градски, гледалаца: 4500, судија: Адис Мулахасановић (Сарајево), жути картони: Милосављев (Борац), Садиковић, Баришић, Муминовић (Витез).

БОРАЦ: Ружић, Реџић, Поповић, Кисо, Ристовски (од 46. минута Милосављев), Бечелић, Ђокић, Радиновић, Манце, Малетић (од 58. минута Савић), Марјановић (од 84. минута Ђилас). Тренер: Борче Средојевић.

ВИТЕЗ: Живковић, Муминовић, Варић, Шантић, Мркаић (од 87. минута Јурић), Ливанчић (од 78. минута Ливаја), Новак (од 90. минута Капетан), Баришић, Садиковић, Радељић, Ђурић. Тренер: Бранко Карачић.

 


(борац-спорт, фото: борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 41 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20247236 .