Подијели

Прес-конференција пред Радник (Фото/Видео)

Посљедња гостујућа станица фудбалера Борца у текућој сезони биће Бијељина, гдје ће сутра, од 17 часова, у оквиру претпосљедњег кола укрстити копља са домаћим Радником, овосезонским учесником финалног двомеча Купа БиХ. Изабраници Борчета Средојевића српски дерби дочекују на 12. позицији са 32 бода, три мање од деветопласираног Витеза, два мање од десетопласиране Славије и један мање од Олимпика, који је први тим испод сигурне зоне.

С обзиром на стање на табели, ситуација је јасна: само побједа у главном граду Семберије гарантује клубу из Платонове наставак вјере у опстанак, односно борбе за голи премијерлигашки живот и наступ у Лиги 12 у наредној такмичарској сезони.

- Очекује нас гостовање екипи која је, уз одличан рад и вођење са клупе, стигла до финала Купа БиХ и која игра квалитетно и дисциплиновано. Не очекује нас лак посао у Бијељини, али наша бодовна ситуација на табели је таква да, ако желимо да и наредне сезоне будемо чланови Премијер лиге, забиљежимо 6 бодова до краја сезоне. У претходном колу, у дуелу са Широким Бријегом, нисмо успјели да искористимо своје шансе, а ривал је то казнио и стигао до побједе. У сриједу фактор среће није био на нашој страни, али надам се да ће сада ситуација за нас бити повољнија по том питању – рекао је шеф стручног штаба Борца Борче Средојевић на данашњој конференцији за новинаре.

Због повреда, сутрашње гостовање Раднику пропустиће пет стандардних првотимаца: Армандо Манце, Дарко Малетић, Борис Распудић, Федор Предраговић и Тони Јовић.

- Као што сам рекао и на претходној конференцији, Манце је пропустио велики број тренинга и поуздано се не може рећи колико у овом тренутку моће да нам помогне. Радује чињеница да се повреде Малетића и Распудића полако санирају и уколико све буде како треба, наредне седмице бисмо могли да их имамо на располагању – навео је Средојевић, који је категорично одбацио могућност да би Радник могао да буде уморан јер наступа на три фронта: Премијер лиги, Купу БиХ и Купу РС и то у ритму сриједа-субота.

- Ми тренери, а понекад и новинари, напишу одмах да су играчи уморни чим се играју двије утакмице у седмици. Треба бити реалан и погледати колико утакмица у ритму сриједа-субота играју тимови у најјачим европским лигама, а колико клубови у Премијер лиги. Ми их сами психолошки "убијамо" том тврдњом да су уморни. Једноставно, играју фудбал и морају бити психофизички спремни за сваку утакмицу. Довољно је само погледати да се током припремног периода одиграју и по 4 утакмице у 7 дана, под тренажним оптерећењем, па нису уморни, тако да том причом само себи стварамо једну врсту алибија – навео је Средојевић.

Борчев лијеви бек Филип Ристовски вјерује у побједу, поред свих кадровских проблема.

- Недостаје нам неколико битних играча, али без обзира на то, морамо да идемо на тријумф и освајање три бода. Вјерујем да ће срећа бити на нашој страни и да ћемо на крају изборити опстанак у лиги – навео је Ристовски.

 


(борац-спорт, фото/видео: борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 30 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20263581 .