Подијели

Прес-конференција пред Широки Бријег (Фото/Видео)

Претпосљедњу гостујућу утакмицу у текућој сезони Премијер лиге БиХ фудбалери бањалучког Борца одиграће сутра на стадиону Пецара гдје ће од 17 часова снаге одмјерити са екипом Широког Бријега. У прошлом првенственом колу црвено-плави су након велике борбе савладали директног конкурента у борби за опстанак Славију резултатом 2:1 и на тај начин замијенили позиције са тимом из Источног Сарајева на табели, па је сада Борац ван зоне испадања, док је Славија једанаеста и прва "испод црте".

Играчи Славена Мусе су, са друге стране, имали предност од једног гола на Отоци против Олимпика, који је ипак до краја сусрета успио да преокрене резултат и стигне до побједе голом у 89. минуту, тако да тим са Пецаре сутрашњу утакмицу дочекује као петопласирани и у посљедњих 270 минута га очекује грчевита борба за заузимање једне од позиција које воде на европску сцену.

- На ред су дошла и посљедња три кола, на неки начин стигли смо до одбројавања до краја лиге. Сутра нас очекује утакмица са изузетно квалитетним ривалом који посједује континуитет рада и резултата, годинама се боре за пласман у европска такмичења и тако је и ове сезоне.  Ми путујемо у Херцеговину у добром расположењу након посљедње двије побједе, три кола прије краја смо ван зоне испадања и надамо се да ћемо ту и остати након сутрашње утакмице. Вјерујем да ћемо, уз максимално залагање свих играча који сутра истрче на терен и захваљујући одличној и искреној атмосфери у свлачионици, стићи до позитивног резултата – рекао је на данашњој конференцији за новинаре шеф стручног штаба клуба из Платонове улице Борче Средојевић.

Побједоносни гол у дуелу са Славијом, онај из 82. минута, био је дјело крилног нападача Лазара Марјановића, који улогу фаворита, али и притисак ставља на страну Мусиних пулена.

- У протекла два кола смо уписали исто толико побједа и тиме изашли из опасне зоне, али још су три утакмице пред нама и ништа није готово. Пребацио бих притисак на домаће јер су у прошлом колу поражени у Сарајеву од Олимпика и себи закомпликовали ситуацију у борби за пласман у европска такмичења. Ми, са друге стране, у Херцеговину путујемо охрабрени побједама над Рударом и Славијом и надамо се сутра наставку позитивног низа. Очекујем да ћемо имати све услове за квалитетну партију јер, колико сам упућен, терен стадиона Пецара је у веома добром стању – истакао је Марјановић.

Када је у питању играчки кадар, у комбинацији за утакмицу због повреда нису Борис Распудић, Дарко Малетић, Тони Јовић и Федор Предраговић, Армандо Манце ће путовати са екипом иако се, према ријечима Борчета Средојевића, не може поуздано рећи да ли ће наступити и у коликој мјери ће моћи да помогне екипи јер је пропустио велики број тренинга, док се у комбинацију за тим враћа Жељко Ђокић, који је одрадио двије утакмице суспензије због црвеног картона у дуелу са Челиком.

 


(борац-спорт, фото: борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 20 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20263413 .