Подијели

Средојевић: Подигли смо обје трибине на ноге, због тога публика долази на стадион

Фудбалери Борца савладали су синоћ екипу Славије резултатом 2:1 у утакмици 27. кола Премијер лиге БиХ и три кола прије краја такмичења изашли из зоне испадања. Пред посљедња три меча, Борац је десети на табели са 32 бода, док је Славија пласирана једно мјесто испод Борца са једним бодом мање.

- Нешто најљепше у фудбалу јесте кад екипа која се бори за опстанак има вођство од 1:0 и касније паметном игром стигне до другог поготка. Међутим, највише смо се прибојавали неискуства наших играча, а то се показало и код прекида, гдје нас је противник казнио и изједначио. Исто тако је велики проблем била и нестандардизација тима јер мијењамо састав пред сваку утакмицу. Пружамо шансу младим играчима који, по мени, одлично раде на тренинзима и заслужују шансу да наступе за Борац. То су показали у овој, али и у прошлој утакмици у Приједору. Кад је због повреде игру напустио наш најискуснији играч Малетић, тад се увукао одређени страх и искрен да будем, једва сам "истјерао" нашу посљедњу линију према напријед, како се не би увукли превише назад како не би направили неке кардиналне грешке из којих би нас противник казнио. Борац овако мора да игра и убудуће без обзира на утакмице које нас чекају. Подигли смо и једну и другу трибину на ноге и то је оно због чега се фудбал и игра и због чега публика долази на стадион. Могу још само да честитам момцима јер би након примљеног гола многе екипе пале психолошки, али видјели сте и овој, али и у претходним утакмицама да Борац, без обзира да ли резултат био активан или не, игра до 95. минута – рекао је шеф стручног штаба Борца Борче Средојевић на синоћњој конференцији за новинаре.

Иначе, како је и наведено, игру је у 51. минуту због повреде морао да напусти Дарко Малетић, па је умјесто њега шансу добио Лазар Марјановић, који је осам минута прије краја постигао побједоносни гол за црвено-плаве.

- Малетић је имао проблема са хватиштем тетиве на пети и десило се управо оно чега смо се највише прибојавали. Наиме, уколико штедите ногу, штедите тетиву, дође до проблема са мускулатуром, у овом случају задње ложе. Међутим, десило се то што се десило, и бојим се да је Малетић изгубљен на дужи период – навео је Средојевић.

(борац-спорт, фото: борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 17 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20263407 .