Подијели

Прес-конференција пред Славију

Великан из Платонове четири кола прије краја Премијер лиге БиХ коначно има шансу да се нађе ван зоне испадања из елитног такмичења. Да би се то и остварило, изабраници Борчета Средојевића сутра морају да савладају Славију, која се са два бода више у односу на наш тим налази на спасоносној десетој позицији, која омогућава наступ у новом формату елитног ранга бх. фудбала, који ће свјетло дана угледати од наредне сезоне.

Тим који са клупе предводи Милко Ђуросвски, како рекосмо, заузима 10. мјесто са 31 бодом, колико има и деветопласирани Витез. У прољећном дијелу сезоне, односно у протеклих осам кола, Славија је забиљежила само једну побједу и то на старту наставка када је у Источном Сарајеву савладан Олимпик. Након тога "соколови" су забиљежили три неријешена резултата и четири пораза, уз само један постигнут гол, у 20. колу против Дрине у Зворнику (1:1). Другим ријечима, Славија није нашла пут до мреже ривала у посљедњих шест првенствених утакмица!?

Јасно је, с обзиром на бодовно стање у којем се налазе Борац и Славија, да клубу из Платонове улице сутра од 18 часова одговара само побједа како би се нашао испред "плаво-бијелих" и посљедња три дуела у Премијер лиги, са Широким Бријегом, Радником и Витезом, дочекао ван "црвене зоне", што је на данашњој конференцији за новинаре јасно истакао и стратег нашег тима Борче Средојевић.

- Као што је и претходна утакмица са Рударом била кључна, тако је и ова која нам предстоји сутра. Ситуација је потпуно јасна: уколико желимо да наставимо да се равноправно боримо са осталим екипама за опстанак у Премијер лиги, сутра морамо да освојимо три бода – навео је Средојевић на данашњем обраћању представницима медија.

Ипак, ни овај меч не може да прође без главобоља по стручни штаб: на терен против Славије, сигурно због повреда, неће истрчати Армандо Манце, Борис Распудић, Федор Предраговић, од раније је повријеђен Горан Вуклиш, док Тони Јовић, због повреде кољена, неће бити у комбинацији до краја сезоне, а сутрашњу утакмицу ће због црвеног картона против Челика пропустити и Жељко Ђокић. Са друге стране, за Славију сутра због картона неће наступити Бранислав Арсенијевић, стријелац једног гола у поразу Борца у Источном Сарајеву у првом дијелу сезоне, и бивши штопер Борца Бојан Марковић, и Игор Крмар, као ни Немања Картал због повреде.

Један од фудбалера Борца који би сутра могао да истрчи на терен, иако и даље није у потпуности спреман, јесте искусни Дарко Малетић.

- И даље осјећам посљедице повреде, нисам се максимално опоравио, али сам одрадио тренинге у посљедња четири дана. Што се тиче утакмице са Славијом, као што је и тренер рекао, само нам побједа одговара и учинићемо све што је у нашој моћи да стигнемо до три бода. Вратили смо се у борбу за опстанак побједом над Рударом, сада морамо да савладамо Славију како бисмо наставили равноправну борбу и вјерујем да ћемо до побједе и доћи, уз помоћ наших навијача које позивам да сутра испуне Градски стадион у што већем броју – истакао је Малетић.

 


(борац-спорт, фото: борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 34 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20263656 .