Подијели

Прес-конференција пред Рудар

26. коло Премијер лиге БиХ у фудбалу доноси крајишки дерби између Рудара и Борца, који је од пресудног значаја за клуб из Платонове улице у борби за опстанак у елитном такмичењу. У првом дијелу сезоне, у утакмици одиграној 3. октобра на Градском стадиону, Борац је голом Тонија Јовића из слободног ударца стигао до резултатске предности, али су гости успјели да преокрену резултат и стигну до побједе поготком Зорана Милутиновића у 94. минуту утакмице.

Да би задржали реалне шансе да и наредне сезоне буду чланови Премијер лиге БиХ, изабраници Борчета Средојевића сутра морају да се реванширају Приједорчанима за јесењи пораз у Платоновој 6.

- У протекле двије-три утакмице стварали смо шансе за постизање голова, али нисмо успјели да их претворимо у поготке и увећамо бодовни салдо. Сутрашња утакмица са Рударом је пресудна, да бисмо остали у равноправној игри за опстанак, сутра морамо да савладамо Рудар на гостујућем терену – рекао је Средојевић на данашњем обраћању представницима медија и додао да је највећи проблем Борца у овом тренутку чињеница да је изгубљена стандардизација тима.

- У Приједору ћемо наступити без пет стандардних првотимаца. Због црвеног картона неће бити Жељка Ђокића, као ни Бориса Распудића због повреде. Због повреде менискуса Тони Јовић је највјероватније изгубљен до краја сезоне, али ће у Ријеци обавити додатне претраге, затим у Приједору неће бити ни Дарка Малетића као ни Арманда Манцеа који је од раније повријеђен. Међутим, увјерен сам да остатак тима схвата тежину задатка који је пред њима и да ће дати свој максимум како бисмо на оваквом гостовању као што је Приједор забиљежили три бода – рекао је Средојевић.

У екипу се након одрађених суспензија због картона враћају Лазар Марјановић и Федор Предраговић, као и Владан Милосављев, којем је почетком седмице скинута суспензија изречена од стране челника клуба након утакмице са Сарајевом.

- Милосављев се сам, својим радом и залагањем, вратио у клуб и то је најпоштеније и најисправније што један играм може да уради. Одлично је одрадио тренинге у текућој седмици и биће спреман за дуел у Приједору – навео је Средојевић.

Стријелац изједначујућег гола против зеничког Челика Угљеша Радиновић вјерује да ће Борац сутра успјети да забиљежи трећу гостујућу побједу у текућој сезони, након што су раније савладани Младост и Травник.

- Свјесни смо да нас само побједа оставља у игри за опстанак. Против Челика нас срећа није погледала, али вјерујем да сутра хоће и да ћемо заједно са нашим навијачима прославити освајање три важна бода којима бисмо кренули ка остварењу циља – истакао је Радиновић.

 


(борац-спорт, фото: борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 32 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20263563 .