Подијели

Прес-конференција пред Зрињски (Фото/Видео)

Први од преосталих седам ривала фудбалерима Борца до краја такмичарске сезоне биће лидер на табели мостарски Зрињски. Мостарци у дуел са Великаном из Платонове улазе са 50 бодова, колико је до сада сакупила и Слобода из Тузле, те је изабраницима некадашњег тренера Борца Винка Мариновића сваки бод круцијалан у борби за титулу. Са друге стране, бодови су од кључног значаја и за Средојевићеве играче, које до краја сезоне, до 14. маја, када ће бити спуштена завјеса на текућу сезону, очекује грчевита борба за очување премијерлигашког статуса.

Борац има огромне кадровске проблеме јер у комбинацији за сутрашњу утакмицу није чак шест играча: Ђокић, Предраговић и Радиновић због црвених картона, Манце и Вуклиш због повреда, те Милосављев који је суспендован одлуком Управног одбора. Такође, ни традиција није на страни црвено-плавог клуба јер од оснивања Премијер лиге, 2002. године, ниједна генерација Борца није успјела да кући понесе цијели плијен; само једном је утакмица у Мостару завршена неријешеним резултатом (у Борчевој шампионскок сезони било је 0:0), али према најавама које стижу из црвено-плавих редова, утрошиће се и посљедњи атом снаге како би се неславна традиција можда већ сутра увече прекинула.

- Зрињски и Борац сутрашњу утакмицу дочекују дијаметрално супротно расположени. У претходном колу смо поражени од Сарајева те нам је и даље горак укус у устима након тог неуспјеха и свих дешавања на терену иако смо се цијелу претходну седмицу трудили да тај дуел потиснемо из сјећања. Са друге стране, Зрињски је екипа која игра веома добро у шампионату, са клупе је предвођена највећим џентлменом међу тренерима у БиХ Винком Мариновићем и таквој екипи не можемо да пријетимо. Међутим, јасно је свима да ми не можемо да калкулишемо, познато је у каквој се ситуацији налазимо и да сваки бод може да буде пресудан на крају. Упркос кадровским проблемима које имамо, морамо да збијемо редове и оставимо на терену и посљедњи атом снаге како бисмо остварили повољан резултат против Зрињског који ће имати и додатни мотив јер смо ми прва екипа која им је ове сезоне нанијела пораз у Премијер лиги и то у деветом колу, када смо на Градском стадиону тријумфовали резултатом 2:1 – истакао је први помоћник Борчета Средојевића Зоран Драгишић на данашњој конференцији за новинаре.

Помоћни тренер клуба из Платонове улице изразио је незадовољство постојећим правилом које се тиче гостујућих навијача, а који мечеве својих клубова морају да напусте 10-15 минута прије посљедњег судијског звиждука.

- Свакако да је то непопуларно јер навијачи било које екипе проведу у путу пола дана, а онда их на стадион уведу 10-15 минута по почетку утакмице, а изведу их на исто толико до краја. Међутим, то је одлука МУП-а који покрива област гдје се навијачи налазе како не би дошло до конфликта са домаћом публиком и за сада је то чињенично стање ствари. Можда би било могуће наћи неки други модул по којем би навијачи погледали цијелу гостујућу утакмицу свог клуба, али за сада је на снази овај и са тиме се морамо помирити – навео је Драгишић.

Претходних дана у појединим писаним медијима, као и у дијелу спортске јавност, оправдано се развила полемика о томе зашто је Фудбалски клуб Борац против Сарајева наступио у гостујућој, бијелој варијанти дресова, а не у домаћој, црвено-плавој. Драгишић је навео да у случају ФС БиХ гостујући клуб може да искористи право да бира своју боју дресова, али и да је по том питању постојао кодекс договорен са тимом са Кошева, који гости нису испоштовали.

- Чланом 21. Правилника Фудбалског савеза БиХ наведено је да гости бирају дресове у којима ће играти и то је, можда, и једини фудбалски савез на свијету код којег је то могуће. Међутим, није ни то спорно, већ је споран кодекс који је договорен са Сарајевом, а који господа са Кошева нису испоштовала. Наиме, када је Борац гостовао на Кошеву, замолили су нас да играмо у својој бијелој гарнитури јер је њихова примарна боја бордо. Изашли смо у сусрет, а сада када је требало да се учини контрауслуга, они то нису урадили, када је требало да ми играмо у својој домаћој варијанти опреме, речено нам је "наша је боја бордо, не интересује нас". Ако је тако, од сад па убудуће, па ако треба и црвеним словима и декретом навести, Борац ће када буде гостовао на Кошеву играти у црвено-плавим дресовима а они нека буду жути, бијели или шта већ желе – категоричан је био Драгишић.

Повољном исходу у Мостару нада се и одбрамбени фудбалер Дејан Поповић.

- Знамо каква нас утакмица очекује, али идемо у Мостар да се боримо и надигравамо. Желимо да останено непоражени, имамо велики мотив да освојимо сва три бода, а да ли ће тако и бити, видјећемо – истакао је Поповић.

 


(борац-спорт, фото/видео: борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 21 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20263476 .