Подијели

Средојевић: Борићемо се док постоји и промил шансе за опстанак! (Видео)

Фудбалери Борца поражени су синоћ у дербију 23. премијерлигашког кола од екипе Сарајева резултатом 0:1, а након данашњих пораза Славије и Младости од Зрињског (0:1) и Широког Бријега (1:2),  за десетом позицијом која доноси опстанак у лиги заостају пет бодова.

- Честитам колеги Хуртићу и његовим играчима на побједи, а морам да кажем да сам, упркос негативном резултату, задовољан приступом код мојих фудбалера, а посебно се то односи на друго полувријеме јер је изузетно тешко јурити резултат против екипе каква је Сарајево и пошто знамо у каквој се ситуацији налазимо. Момцима не могу ништа да приговорим, ми смо у ситуацији да нам је битан сваки бод, против Сарајева нисмо успјели да освојимо ниједан јер смо наишли на чврсту екипу са изузетним појединцима који тимски дјелују веома добро, а то је данас у фудбалу најважније. Утакмица је била отворена и са једне и са друге стране, и нама и Сарајеву је одговарала само побједа, обје екипе су имале своје шансе, али је на крају фактор среће ипак помазио екипу Сарајева. Међутим, резултат је такав какав је, ништа није изгубљено и као што сам и играчима рекао након утакмице, док год постоји и промил шансе, борићемо се да опстанемо у Премијер лиги – рекао је Средојевић, који није желио да коментарише одлуку судије Елвиса Мујића да прекине контранапад Борца у 81. минуту, након чега је дошло до физичког обрачуна играча обје екипе и искључења Радиновића и Предраговића са једне, те Барбарића са друге стране.

- Тешко је, посебно тренерима, бити објективан, а ако се нешто и дешавало, ми се трудимо да то што прије заборавимо. Лично, не бих се враћао на то, то ме и не интересује, постоје људи који воде судијску организацију. Ја сам сконцентрисан само на терен, на резултате и на остварење циља да останемо у лиги. Има помака у игри, и ово друго полувријеме је показало то, сјећате се сви добрих партија против Дрине и Травника, али морамо још да радимо како бисмо нашли екипу која може да се носи са теретом и оствари циљ – наставио је Средојевић, који тако у наредном колу, када Борац гостује у Мостару екипи Зрињског, неће моћи да рачуна на искључени двојац против Сарајева, као ни на Жељка Ђокића, којем је преостала још једна утакмица суспензије због црвеног картона у прошлом колу против Травника.

- Нама је сваки играч битан. Против Сарајева нам је недостајао Ђокић који је изванредан одбрамбени играч, Манцеа сам штедио јер у протеклих 10 дана није одрадио тренинг у правом смислу те ријечи међутим кад је ушао, видио се одређени помак, исто тако и Радиновић који је вукао повреду кољена, али сам у другом полувремену био принуђен да њих двојицу убацим у игру. Сигурно је да ће нам недостајати и Предраговић, ушли смо у једну серију црвених картона што свакако није добро, али понављам, док постоји и промил шансе за опстанак, нећемо се предати – закључио је Средојевић.

(борац-спорт, фото/видео: борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 33 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20263705 .