Подијели

Прес-конференција пред Сарајево

23. коло Премијер лиге БиХ доноси један од највећих дербија бх. фудбала: бањалучки Борац на Градском стадиону, сутра од 18:30 часова, дочекује актуелног шампиона Сарајево. Неријешен исход не одговара ни једном ни другом тиму: изабраницима Борчета Средојевића три бода су од огромне важности како би се додатно приближили тимовима који се налазе у средини табеле, док Сарајево 8 кола прије краја заостаје пет бодова за Зрињским и Слободом и евентуални неуспјех у овом колу би тим са Кошева додатно удаљио од одбране титуле.

На данашњем обраћању представницима медија шеф стручног штаба нашег клуба Борче Средојевић истакао је да се радује предстојећој утакмици и свему што дерби са Сарајлијама доноси.

- Радује ме овај меч из разлога што знам да се као тренер носим са притиском који са собом даје једна оваква утакмица и покушавам све то да пренесем на играче међу којима је атгмосфера пред утакмицу, морам да кажем, изванредна и мобилна у правом смислу те ријечи. И Сарајево је, као и Борац, недавно промијенило тренера, три дана прије утакмице стижу најаве са Кошева како их занимају само три бода, али моји играчи су спремни да пруже још једну квалитетну партију из које ће, вјерујемо сви, проистећи позитиван исход, овом случају за нас је то побједа – рекао је Средојевић.

На новинарско питање да ли би неуспјеси у наредне двије утакмице које Борац игра, против Сарајева у Бањалуци и Зрињског у Мостару, значиле крај надања у борби за опстанак, Средојевић је дао категоричан одговор.

- Не размишљамо, наравно, о евентуалним  неуспјесима, али сигурно није крај борбе, исто као што ништа не би било готово ни ако бис се те утакмице завршиле позитивно по нас. Играчима стално наглашавам да ће се наша борба за опстанак водити чак и до посљедњег кола, можда и утакмица са Витезом буде директно одлучивала. Идемо из утакмице у утакмицу, тешко је рећи шта ће се десити за мјесец дана, идемо постепено – истакао је Средојевић, који у сутрашњој утакмици не може да рачуна на Жељка Ђокића (црвени картон у Травнику) који неће бити на располагању стручном штабу ни за споменути меч у Мостару, Горана Вуклиша и Небојшу Рунића, док је наступ Арманда Манцеа упитан због повреде задње ложе. У конкуренцију за тим се враћа Угљеша Радиновић.

Везиста Ненад Кисо сматра да ће заједно са својим саиграчима бацити Сарајево на кољена и прославити побједу са пуним Градским стадионом.

- Чека нас, сигурно, тешка утакмица. Као што је и тренер рекао, и код њих је дошло недавно до промјене тренера што је на њих утицало позитивно. Што се нас тиче, могу да обећам да ћемо дати све од себе и надам се да ћемо уз подршку наших навијача наставити започети низ позитивних резултата – истакао је Кисо.

 

(борац-спорт, фото/видео: борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 15 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20263437 .