Подијели

Борац стекао предност од 13 голова пред реванш (Фото/Видео)

Рукометаши Борца савладали су вечерас у дворани Основне школе Борисав Станковић екипу мостарског Зрињског резултатом 33:20 у првој утакмици четвртфинала Купа БиХ и тако стигли на корак од пласмана на завршни турнир. "Црвено-плави" су се дуго мучили са деветопласираним тимом Премијер лиге, скоро 50 минута Мостарцу су имали активан резултат пред реванш који је заказан за 30. март, али су у посљедњих десетак минута играчи које је вечерас, након смјене Бориса Дворшека, са клупе предводио Александар Међедовић заиграли немјерљиво агреисвније у фази одбране и од 23:20 серијом 10:0 стигли до коначних +13.

Иначе, Борац је први пут до плуса од три гола стигао у 25. минту, када је било 14:11, на одмор се отишло при резултату 17:14, да би у наставку Зрињски и даље пријетио нашем тиму и повремено прилазио и на гол заостатка (18:17). Међутим, када је било најважније Међедовићеви играчи су приказали велику борбеност, квалитетну игру у одбрани из које су произилазили лаки голови из контри и полуконтри за предност од 13 голова пред реванш за четири седмице.

Црвено-плави су, иначе, у вечерашњој утакмици наступили без Срђана Тривунџе и Бориса Шекарића са којима је клуб раскинуо сарадњу.

- Наш труд и залагање били су евидентни од првог секунда, али резултатско то није испраћено све до посљедњих 10-15 минута када је све дошло на наплату. Знали смо и да смо физички спремнији и квалитетнији, аи је то требало и доказати јер се Зрињски показао као добар противник. Можемо бити задовољни резултатом, имамо довољну предност пред реванш утакмицу у Мостару али ћемо сигурно и тамо ићи на побједу. Наш коначни циљ се зна, не желимо само да прођемо у полуфинале већ и да осовјимо куп-такмичење – рекао је Међедовић непосредно након утакмице.

Искусни пивот Ратко Николић у побједи Борца учествовао је са 4 гола.

- Посљедња дешавања око клуба су оставила трага на екипу, међутим на крају смо стисли редове и показали да смо квалитетнији од екипе Зрињског. Најбитније је да се екипа сад подигне и да се вратимо на прави пут јер знамо сви шта нас очекује у наредна два мјесеца. Сматрам да су пред нама занимљиви дани и да ће у наредном периоду бити добрих ствари у Борцу – навео је, између осталог, Николић.

Најефикаснији у нашем тиму био је Стефан Јанковић са 13 голова, док је чувар мреже Дамир Ефендић сакупио 12 одбрана. У гостујућој екипи истакао се Бошковић са 6 голова.

Минут ћутања за Срђана Главаша

Прије почетка утакмице, присутни у дворани су минутом ћутања одали почаст за навијача Борца Срђана Главаша, који је преминуо прексиноћ од леукемије у 20. години.

БОРАЦ: Ефендић (12 одбрана), Јанковић 13, Вујовић 3, Иванишевић (3 одбране), Микић, Њежић 3, Обрадовић 1, Станковић 1, Ћелић 2, Шешић, Думенчић 2, Ћеранић 4, Николић 4, Смојвер, Милошевић, Глумичић. Тренер: Александар Међедовић.

ЗРИЊСКИ: Шакота, Миличевић, Микић, Доко 3, Перић 6, Бошковић 3, Кожуљ, Сарајлић 2, Видачак, Параџик, Накић, Џеба 1, Бабић 1, Марић 4, Шољић. Тренер: Здравко Недић

 


(борац-спорт, фото: борац-спорт, видео: РМД продукција)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 34 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20266470 .