Подијели

Реми са Нексеом за крај Газпром лиге

Рукометаши Борца ремизирали су резултатом 27:27 са екипом Нексеа из Нашица у посљедњој утакмици Газпром лиге у текућој сезони. Тако је клуб из Господске улице свој наступ у петој по реду сезони регионалног такмичења завршио на осмом мјесту са 11 бодова (3 побједе, 2 неријешена резултата и 13 пораза), док ће Нексе, без обзира на исход свог посљедњег меча који игра 13. марта у Струмици против Макса, сезону завршити на шестом мјесту, а пред дуел са македонским представником Некса има 22 бода.

Након резултатске клацкалице у првих 8 минута, рукометаши у црвено-плавим дресовима успјели су да се резултатски одвоје у наредних неколико минута и стекну предност од 5 голова (8:3). Међутим, изабраници Зденка Кордија су до одласка на одмор смањили заостатак на два гола (14:12), а крајем меча надокнадили предност Борца од три гола (23:20) и у посљедња три минута, головима Јурјевића, стекну предност од два гола (25:27). Ипак, Борац преко синоћ одличног Стефана Јанковића постиже два гола до краја меча и на крају стиже до бода.

- Утакмицу смо почели веома добро, уз борбену игру у одбрани. Ипак, Нексе је квалитента екипа, успјели су да се врате у меч и то га је и учинило неизвјесним до краја. Дигли смо се након лоше партије против Војводине и сматрам да смо против Нексеа добро изгледали. Сада се окрећемо шампионату и Купу БиХ, уз амбицију да освојимо дуплу круну – рекао је након утакмице тренер Борца Борис Дворшек.

Голман Тибор Иванишевић, који је против Нексеа сакупио 10 одбрана, такође сматра да је екипа након серије лоших резултата коначно одиграла добро.

- Одиграли смо веома сложно као екипа и показали тимски дух до посљедњег секунда. Нисмо се предали ни када је екипа Нексеа стекла предност од два гола у финишу утакмице и надам се да ћемо и убудуће играти овако добро – навео је Иванишевић.

Најефикаснији појединац у Борчевом дресу био је Стефан Јанковић који је постигао 10 голова, док је Срђан Тривунџа постигао 6. У тиму Нексеа далеко најбољи је био Ведран Зрнић са 10 голова из 11 шутева ка голу.

Прву наредну утакмицу Борац ће одиграти 2. марта, када ће у првој утакмици четвртфинала Купа БиХ дочекати екипу мостарског Зрињског.

БОРАЦ – НЕКСЕ 27:27 (14:12)

БОРАЦ: Иванишевић (10 одбрана), Ефендић, Јанковић 10, Вујовић, Микић, Њежић, Обрадовић, Станковић 3, Тривунџа 6, Ћелић 1, Думенчић, Ћеранић 3, Николић 3, Смојвер, Милошевић, Шекарић 1. Тренер: Борис Дворшек.

НЕКСЕ: Лелић (6 одбрана), Јузбашић (3 одбране), Гаџа, Етер 3, Црнић, Мрђеновић, Зрнић 10, Срђен 2, Јурјевић 3, Соколић 1, Нуић, Сакић 2, Халилковић 1, Вегар 2, Ненадић 2, Херцег 1. Тренер: Зденко Корди.

(борац-спорт, фото: РК Борац)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 29 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20266749 .