Подијели

Трећа побједа ОКК Борац у низу: У ''Борику'' савладана Дрина

Кошаркаши ОКК Борац забиљежили су вечерас у дворани Борик трећу везану побједу у шампионату Републике Српске, а укупно четврту у сезони, савладавши екипу зворничке Дрине резултатом 87:81. Екипа из Зворника представила се у одличном свјетлу, показавши да није случајно у прошлом колу на домаћем терену савладала једног од конкурената за висок пласман Хео (78:68), у посљедњим минутима су гости стекли и минималну предност, али Божићеви изабраници нису допустили да им из руку исклизне све оно добро што су градили 36-37 минута.

Прве двије десетоминутне дионице протекле су у знаку двојице кошаркаша: Небојше Николића на једној и Срђана Гаврића на другој страни. Наиме, Николић је за наш тим у прва два квартала постигао 18 поена, док је Гаврић на другој страни забиљежио један више. Када је у питању кретање самог резултата, прва четвртина завршена је предношћу ОКК Борац од пет поена (22:17), у другој су домаћи имали плус на својој страни до половине тог дијела игре, када су од 34:28, захваљујући двијема грешкама плејмејкера Владана Драгичевића, дозволили гостима прво да ухвате резултатски прикључак и смање заостатак на само два поена, а недуго потом и да изједначе. Ипак, ношени одличном ролом већ споменутог Николића, ОКК Борац ипак до краја другог периода поново подиже предност, на одмор одлази уз плус од девет поена (45:36), да би тројком најефикаснијег играча у екипи на вечерашњој утакмици Андреја Микеша први пут стигао и до двоцифреног плуса (64:54). Међутим, "жилава" екипа Дрине није посустала: тројком је узвратио Писић, да би четвртину закуцавањем након освојене лопте закључио вечерас најбољи појединац на паркету Гаврић.

Са плусом ОКК Борац од пет поена ушло се у посљедњих десет минута, у којима се водио истински "рат нерава"; наиме, на 6 и по минута до краја гости су прво преко Гаврића искористили ситуацију 2-1 и смањили заостатак на 69:68, а само минут и по касније, након тројке Душка Раце, ОКК Борац је поново имао осјетнији плус за завршетак меча (74:68). Ипак, гости опет "додају гас" и на само три и по минута до краја стижу до +1 (74:75). Међутим, како већ рекосмо, домаћи играчи нису допустили да им преко потребна два бода исклизну из руку; одмах у наредном нападу, који није обећавао, Вања Самарџић реализује тројку за 77:75, да би одмах у наредном нападу, из контре, за +4 погодио Тодоровац послије чега гости више нису успјели да се врате у меч и евентуално изједначе резултат или поведу. Штавише, након минута одмора гостију, Микеш је прецизан за 2, а потом и за три поена, те је ОКК Борац, на само деведесет секунди до посљедњег оглашавања сирене, стекао недостижних +9 (84:75).

У екипи ОКК Борац четири кошаркаша постигла су двоцифрен број поена. Први стријелац тима, баш као и у прошлом колу у Александровцу, био је Андреј Микеш са 23 поена, Небојша Николић је постигао 21, запажену улогу имао је и Душко Раца са 14 кошева, док је Мирза Тодоровац постигао 10. У гостујућем тиму, који је, рецимо и то, од уводних минута друге четвртине играо без првог избора на центарској позицији Горана Ковачевића (повреда бутног мишића), два кошаркаша забиљежила су дабл-дабл учинак: Срђан Гаврић се зауставио на 30 поена и 12 скокова, док је Денис Пилиповић имао 10 поена и чак 16 ухваћених лопти. Свакако да треба издвојити и Младена Писића, који је постигао 25 поена.

У наредном колу, које је на распореду наредног викенда, ОКК Борац ће гостовати у Источном Сарајеву екипи Славије, која од почетка сезоне није осјетила сласт побједе и убједљиво је посљедња.

ОКК БОРАЦ – ДРИНА 87:81 (22:17, 23:19, 19:23, 23:22)

ОКК БОРАЦ: Драгичевић, Раца 14, Николић 21, Тодоровац 10 (7 асистенција), Сувара, Манојловић, Мирнић, Вукелић 4, Пуцар 8 (9 скокова), Самарџић 7, Микеш 23 (9 скокова).

ДРИНА: Јовић 1, Матић, Писић 25, Гаврић 30 (12 скокова), Спасојевић, Ковачевић 4, Зекић 11, Танацковић, Пилиповић 10 (16 скокова).

 


(борац-спорт, фото: борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 35 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20266453 .