Подијели

Дворшек: Дубрава циљани противник

Ремијем са Дубравом (32:32) рукометаши Борца завршили су са одигравањем контролних утакмица за наставак такмичења у Регионалој лиги и такмичењима под окриљем Рукометног савеза БиХ. Након утакмица, тренер нашег тима Боис Дворшек истакао је да је екипа Дубраве била циљани ривал за генералну пробу.

- Дубрава је била циљани противик из два разлога: зато што играју јако брзо и зато што у својој игри доста користе пивота, на чему ми морамо да радимо у будућем периоду. Такође, меч са Дубравом био је добар показатељ колико физички можемо јер Дубрава игра брзи центар и добро трче контре и полуконтре, први су у хрватској лиги не рачунајући Загреб и Нексе и свакако да су школована екипа која зна да игра. Утакмица је завршила неријешеним резултатом, имали смо и предност од три гола, али резултат није битан у овом моменту. Најважније је да су сви играли и да нема повријеђених играча. И даље уигравамо Ивана Думенчића који још није на жељеном нивоу, такође сад је ту и нови пивот Доминик Смојвер којег такође треба уиграти са екипом. У другом полувремену смо Ратка Николића оставили на клупи због једног ударца у пету – рекао је Дворшек и у истом даху наставио:

- Евидентно је да се екипа диже, сваки појединац се полако диже. Мало смо убрзали игру и резултат 32:32 није посљедица лоших одбрана екипа већ доста напада и трке по терену, прихватили смо начин на који игра Дубрава и тако треба и ми да се понашамо, да модернизујемо нашу игру – рекао је Дворшек.

Један од најефикаснијих појединаца у Борчевом дресу синоћ је био већ споменути Иван Думенчић, који је мрежу Дубраве затресао четири пута. На новинарску констатацију да некадашњи члан синоћњег ривала дјелује доста уиграније са екипом него што је то био случај прије седам дана када је Борац два пута играо са Загребом, Дворшек је рекао:

- Сигурно је да Думенчић може много боље. Ми, рецимо, ни у једном моменту на утакмици нисмо пробали бековски пар Јанковић-Думенчић или Думенчић-Тривунџа. То су све рукометаши који знају да играју и који имају темпо и брзину. Морам да кажем, конкуренција је чудна ствар. Имамо ситуацију да се диже и Станковић, добар је и Обрадовић, ту је и Шешић и сви они се боре за своје минуте на терену. Такође, и десно крило Глумичић је добио шансу и доста показао, тако да, ако се ико мало опусти, тај меч ће пресједити на трибинама. Имамо велики фонд играча, тако да држимо тензију како на тренинзима тако и на утакмицама. Думенчић се уиграва и оно што је јако битно да смо добили играча који све ради у спринту, како сам и тражио: и контру, и полуконтру, и напад и одбрану, такође зна добро да сакрије лопту, те смо његовим доласком добили много на дисциплини кад је у питању игра у нападу, што је такође веома битно.

У ростеру Борца за меч са Дубравом нашло се 19 играча, а недостајало их је неколико који су у увертири  за меч сениора наступили за јуниорски погон у дуелу са одговарајућим тимом Загрепчанам па је Дворшек на слатким мукама кад је у питању састав.

- Имамо три десна крила и сигурно је да не могу играти сва три, имамо три десна бека, 8-9 вањских играча, а такође имамо и генерацију рођену 1998. године за коју је меч са вршацима уз Дубраве био јако потребан јер је тај тим у врху хрвстског рукомета у том годишту. Реално је да ће ти клинци, и Бубић и Мијатовић прије свега, више играти за тај тим јер ће тамо добити више прилике и мени је сад битно да они играју 60 минута, да наступају у Првој лиги Републике Српске и уједно се припремају за државно првенство које их очекује. Треба размишљати унапријед, имамо визију и тога се држимо. Мијатовић је свакако бисер који треба да чувамо, не може да игра 60 минута у првој, али у другој екипи сигурно да и тренираће са првом екипом. Драго ми је и да је Шешић са нама, развија се и може да постане добар играч. Има брзину, храброст и уколико направи одређене корекције у својој игри, сигурно ће бити будућност Борца.

Прву званичну утакмицу Борац ће одиграти у петак (5. фебруар), када ће у дворани Борик гостовати скопски Вардар.

- Вардар је противник који аутоматски од вас захтијева да будете бољи него што јесте. То је свакако другачија утакмица него са Дубравом јер је у питању такмичарски меч, игра се са мање рукометаша у ростеру, приступ и мотив су другачији, а имаћемо и додатно вријеме за тренинге. И ове седмице смо имали 2 тренинга седмично, још увијек се то осјети и ноге још нису свјеже. Сад нас очекује другачија седмица, доћи ће брзина и боља форма, још ћемо радити на уигравању тако да ћемо против Вардара бити бољи него против Дубраве, против Мешкова још бољи, а најбољи против Војводине и Нексеа и онда се спремамо за првенство БиХ. Што се тиче уигравања, постоји и нешто што људи не виде, а то је ко се са ким најбоље слаже у одбрани и нападу. Примјера ради, не може Обрадовић играти са било ким, тражимо да ли је то Думенчић, Тривунџа, а исти је случај и са одбрамбеном линијом, ко са ким најбоље сарађује у фази одбране – истакао је Дворшек.

(борац-спорт, фото/видео: борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 18 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20263180 .